От следващата седмица в Гърция започва раздаване на антивирусни таблетки

...
От следващата седмица в Гърция започва раздаване на антивирусни таблетки
Коментари Харесай

Гърция започва да доставя хапчета срещу COVID по домовете

От идната седмица в Гърция стартира разпределяне на антивирусни таблетки за COVID-19 на високорискови жители над 18-годишна възраст с доставка по домовете, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Мина Гага, като означи, че те няма да се дават на бременни дами.

Таблетките с " Молнупиравир " ще се ползват на пациенти с позитивен бърз или PCR тест, заяви " Катимерини ".

Тя сподели, че лекуващият доктор ще подава заявление и комисията за използване на лекарството ще дава отговор в границите на 24 часа. След това Националната организация за даване на здравни грижи (EOPYY) ще изпрати SMS до лекаря и пациента. Пациентите би трябвало да дадат единодушието си за лекарството на специфична платформа.

Вана Папаевангелу, специалист по инфекциозни заболявания в комисията, която поучава държавното управление по отношение на политиката във връзка с коронавирусите, съобщи, че фактът, че доста хора са си останали у дома по време на неприятното време, ще докара до спад на случаите в близко бъдеще, като означи, че сега има 150 000 дейни случая. Среднодневният брой на новите инфекции през последните 7 дни е 18 000, добави тя.

В момента в националната здравна система на страната са заети 57% от постоянните болнични кревати, а 75% от леглата са заети в интензивните отделения. Приетите в болница пациенти са намалели с 12%, а 8 от 10 пациенти към този момент са инфектирани с разновидността Омикрон, сподели Папаевангелу.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР