От следващата година зелената зона в София ще се разшири

...
От следващата година зелената зона в София ще се разшири
Коментари Харесай

Зелената зона в София стига до "Слатина"

От идната година зелената зона в София ще се разшири в район " Слатина " и в нови елементи на ж.к. " Иван Вазов ", заяви и.д. изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност Румяна Милова на съвещание на комисията по превоз в Столичния общински съвет. Милова разясни, че самодейността е пристигнала от живеещите в двете елементи на града и че тя е била изразена пред ЦГМ от кметовете на двата региона. Възможно е зелената зона в регион " Слатина " да обхване много по-голям сектор от зоната към ж.к. " Яворов " и " Ситняково ", която към този момент е била подложено на обществена полемика. В " Иван Вазов " пък ще бъдат обхванати няколко улици настрана от бул. " Витоша ", който към този момент е зона за платено паркиране. Ако проектите бъдат осъществени в цялостния им тип, броят на платените места в София ще се усилят с към 5 000. Към момента те са почти 28 000, от които 5 000 са в синя зона, пресметна Милова.

ЦГМ възнамерява да купи през идната година сред 3 и 5 репатраци, познати от активността на " Пътна помощ ", които да се употребяват вместо паяци за повдигането на коли в синя и зелена зона, сподели още Милова. " Паякът основава тапи, изключително в по-тесните улици, до момента в който подвига колата. Поставянето на скоба е по-ефикасен. Предвиждаме и закупуването на 3 или 5 репатраци, които са по-подходящи от паяците ", съобщи тя. Предстои предлагането да бъде импортирано за разискване в Столичния общински съвет. Милова призна още, че в ЦГМ са получавани сигнали, че чиновниците им са слагали скоби и в неделя, когато няма платено паркиране в града. " Наложили сме санкции, в това число и уволнения за такива дейности. Наказваме и за жестоко отношение от наши чиновници към водачите извършители, разгласи Милова.

Ръководствата на общинските сдружения " Столичен автотранспорт " и " Столичен електротранспорт " нямат оферти по кои улици и булеварди би трябвало да се оформят нови бус ленти, с цел да се улесни придвижването и да се усили бързината и точността на градския превоз. Това стана ясно още на съвещанието. " Движението в София е доста интензивно, като ние всекидневно обсъждаме проблемите, които срещаме, с ЦГМ. Ако ни възложите ще дадем мнение по въпроса с бус лентите ", съобщи изпълнителният шеф на " Столичен автотранспорт " Христо Монов. " Недопустимо е да чакате възлагане от някого, с цел да се решат проблемите със забавянето на линиите, които вие познавате най-добре. Нужно е вие да сте самодейната среда ", коментира  Андрей Зографски от " Спаси София ".     

" Столичен автотранспорт " и " Столичен електротранспорт " желаят нарастване на цената, на която ще возят пасажерите през идната година. При рейсовете предлаганият ръст е от 3,07 лева./км. на 3,6 лева./км. Ръководството на сдружение го обосновава с идно нарастване с 10 на 100 на заплатите на водачите от идната година и с проекти да увеличи заплащането за полагането на нощен труд. Има проблеми с нощните линии, защото водачите не желаят да работят в тях, разяснява Христо Монов. С повишение на заплащането чакаме да реализираме по-висока мотивация, сподели още той.  

" Столичен автотранспорт " желае да вози през 2020 година против 6,79 лева./км. против 5,16 лева./км. до момента. Предстои и двете оферти да бъдат прегледани от Центъра за градска подвижност.         
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР