От следващата година пациентите със спинална мускулна атрофия, които са

...
От следващата година пациентите със спинална мускулна атрофия, които са
Коментари Харесай

Поемат лечението и за пациенти над 18 години със спинална мускулна атрофия

От идната година пациентите със спинална мускулна недоразвитост, които са над 18-годишна възраст, също ще могат да получат лекуване с единственото все още утвърдено лекарство за това заболяване - спинраза. Новината разгласи в навечерието на Рождество Веселин Радойчев от сдружението Национална асоциация “ ”, заяви.
Самият той е татко на дете с такова заболяване и дружно с родителите на други заболели деца съумяха при започване на 2019 година да извоюват лекарството да бъде утвърдено в България и да се заплаща от НЗОК. Досега обаче то се поемаше единствено за пациенти до 18 година Медикаментът е новаторски и единствен все още. Той стопира напредъка на болестта. Промяната станала допустима с помощта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, описа Радойчев.
 Сдружението на пациентите със спинална мускулна недоразвитост се срещна с Костадин Ангелов Сдружението на пациентите със спинална мускулна недоразвитост се срещна с Костадин Ангелов
Сдружението на пациентите със спинална мускулна недоразвитост се срещна през днешния ден с министъра на опазването на здравето. Ето какво оповестиха от съдружие...
На 16 декември от сдружението имали среща с него, на която той поел ангажимент да помогне за разрешаването на обстановката. “И преди сме чували сходни обещания, само че е реалност, че чудото се случи. Два дни по-късно проф. Ангелов извърши обещанието си. Съветът по цени и реимбурсиране взе стремително решение, тъй че от началото на 2021 година пациентите с мускулна недоразвитост ще бъдат лекувани ”, разгласи положителната вест Радойчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР