От следващата година част от природния газ у нас ще

...
От следващата година част от природния газ у нас ще
Коментари Харесай

Част от природния газ ще се продава свободно от догодина

От идната година част от природния газ у нас ще се продава на свободно контрактувани цени, а не по избрани от Комисията за енергийно и водно контролиране. Това плануват промени в Закона за енергетиката, признати за първо четене от отрасловата комисия.

Според предварителните планове на регулатора, това ще е изгода на битовите консуматори и ще докара до по-ниски цени поради конкуренцията сред доставчиците.

Присъства и заместник-председателят на Генерална дирекция " Енергетика " в Европейската комисия Клаус-Дитер Борхард, който предизвести българските управляващи, че първо би трябвало да се намерения за уязвимите групи консуматори, а по-късно да се освобождава пазарът, както на газ, по този начин и на ток.

Новите текстове бяха приветствани в взаимно изказване от премиера Бойко Борисов и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
 © БГНЕС  КЕВР няма критерии, по които да оцени договорката за ЧЕЗ КЕВР няма критерии, по които да оцени договорката за ЧЕЗ
Комисията за енергийно и водно контролиране към момента няма критерии, по които да оцени договорката за ЧЕЗ. Това разгласи ръководителят на ведомството Иван Ивано...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР