От септември абонатите на електроразпределителното дружество за Югозападна България ще

...
От септември абонатите на електроразпределителното дружество за Югозападна България ще
Коментари Харесай

Как хората ще получават сметките за ток от септември

От септември клиентите на електроразпределителното сдружение за Югозападна България ще получават електронна вместо хартиена фактура. Промяната се прави за облекчение на клиентите и запазване на околната среда.
 
Село Делвино се намира на към 10 км от Благоевград. Там пункт на електроразпределителното сдружение няма, няма поща, няма и разплащателни каси. Хората са принудени да пътуват до града, с цел да заплащат сметките си. А фактурите за тях получават рядко.
 
" До този миг получават писмата и доста рядко някой ги търси тия писма, тъй като стоят в кметството ", разяснява кметът на село Делвино Красимир Стоицов пред Българска национална телевизия.
От септември тази година, всички фактури на битови клиенти ще се издават електронно, записаните консуматори ще имат достъп до самостоятелен електронен списък на уеб страницата на компанията. За да си направиш регистрация, обаче ти трябват обикновени умения за работа с интернет и връзка с мрежата.
 
" За интернет нямаме покритие на всички места в селото. Пак са комплицирани нещата. В кметството има на една точка сигнал, два метра по-нататък стопира тоя сигнал. Нито интернет, нито обсег няма ". добави Стоицов.

Николов: Битовите консуматори ще заплащат по-скъп ток

Според изследвания на електроразпределителното сдружение, повече от 90% от бизнес клиентите употребяват електронна фактура. Забелязва се засилен интерес от страна и на битовите клиенти към услугата. А регистрация за електронния вид може да се направи с изключение на през интернет, посредством SMS или през оператор. Тези, които въпреки всичко желаят да продължат да получават хартиената си фактура, би трябвало да го заявят категорично.
 
 istock istock
В дребни обитаеми места като това, където популацията са най-вече възрастни хора и интернет връзката е слаба, от електроторазпределителното сдружение обявиха, че имат подготвеност да провеждат мобилни екипи, които да оказват помощ на хората при избора им – хартиена или електронна фактура да получават след септември месец.
 
" За мен е по-добре по този начин, тъй като са непотребни разноски с тия писма. При мен в този момент се получава един куп писма дето никой не ги търси. А като може това нещо да се спести ", съобщи Стоицов.
 
Електронната фактура е изцяло безвъзмездна и подсигурява отбрана на персоналните данни. Отговаря на всички законови правила и оказва помощ на клиентите елементарно да управляват разноските си, допълват от сдружението.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР