От СДВР за пореден ден дадоха брифинг, в който предупредиха

...
От СДВР за пореден ден дадоха брифинг, в който предупредиха
Коментари Харесай

СДВР: Малка група се опитва да опорочи протеста, не се поддавайте


От Столична дирекция на вътрешните работи за следващ ден дадоха брифинг, в който предизвестиха протестиращите за готвени провокации. От полицията някоко пъти подчертаха, че дребна група от хора се пробва да опорочи митингите и да се конфронтира с полицията. Бе декларирано също, че униформените, охравяващи митинга вършат всичко допустимо да не употребяват мощ, всеки ден се прави инструктаж на чиновниците, да са спокойни, даже когато към тях има опити за експанзия, акцентира шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Заместникът му Антон Златанов добави, че е доста мъчно на органите на реда да провеждат защитата на митингите, тъй като те нямат разгласен начален и краен час, нямат публични уредници, нито авансово подаден маршрут. Научаваме часове и сборни пунктове от Facebook, само че това не е публична информация, подадена към Министерство на вътрешните работи, сподели той.

Старши комисар Хаджиев добави, че на предна линия Министерство на вътрешните работи слага служители на реда сжилетки антиконфликт и униформени дами – жест към стачкуващите, че никой не желае принуждение и експанзия.

Малка група хора се пробва да нагнетява напрежение и да предизвика останалите десетки хиляди, които спокойно показват своето мнение, сподели Хаджиев. Призивът му още веднъж бе за мирни митинги и почитание към полицията.

Надали има човек, обикновено и трезво мислещ, който да желае да попречва упражняването на правото на митинг. Българските жители имат право на друго мнение и да шестват спокойно. Нашата задача на институцията на Министерство на вътрешните работи е да се опитаме да запазим живота и здравето на българското поданство, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

В момента ние сме единственият поръчител за спазването на правата на жителите. Няма да позволим група лица да опозорят митинга, безапелационни са от Министерство на вътрешните работи.

След снощните провокации има арестувани 7 лица, които са съпричастни за опит за бунт, сподели още комисар Хаджиев. На един човек е повдигнато обвиняване. Разпитани са очевидци и служители на реда. Част от арестуваните са престъпно проявени. Един от задържаните има обвиняване за лека телесна щета. Друг арестуван е в изпитателен период за разпространяване на опиати. Двама от арестуваните са 15-годишни. Има данни и за лица от футболни агитки.

От фрагментите излиза наяве, че има избрани хора, които предизвикат. Много ясно си проличава организацията - едно лице е трансферирало стъклени бутилки на хора, които под команда стартират да ги хвърлят, сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Шествайте спокойно, изразявайте свободно вашето мнение, никой няма да наруши това право, приключи комисар Хаджиев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР