От Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ), представляващ над

...
От Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ), представляващ над
Коментари Харесай

От любителските изкуства в тревога заради билет „ваксинация“

От Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ), представляващ над 5630 техни членове на територията на страната, излязоха със специфична позиция, в която показват паниката си от допустима дискриминационна мярка - допускане единствено на имунизирани хора до културни събития.

Те са обезпокоени, че сходна опция се е обсъждала на среща сред представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на културата и на театрално-сценичните изкуства.

От СОЛИ акцентират, че Министерството на здравеопазването внушава концепцията за сегрегация сред обособени групи хора, а точно на правилото – имунизирани и неимунизирани против COVID-19, което е противоконституционно.
В позицията си от СОЛИ означават, че към този момент повече от година и половина секторът им е измежду най-потърпевшите, съблюдава всички ограничавания, почтително се преценява с тях и не е практикувал специалността си в най-тежките локдауни. В същото време заетите в него не са получили никакви обезщетения поради насилственото прекъсване на активността си.
" Културата е част от обществения живот на страната и тя би трябвало да бъде общодостъпна за всеки във всичките й форми: образование, подготовка, събития; без разграничителна линия и дискриминация по пол, раса, вяра, медицински статус или друго. Занятията, които се организират в нашите организации, са с извънреден принос към националната просвета и обучение, като ние приготвяме фрагменти за професионалните учебни заведения и университети, и
възпитаваме обществото в национално самочувствие и полезности " - акцентират от СОЛИ в позицията си, публикувана до медиите.
Те упорстват за незабавна среща - най-късно до 20 август, 2021 година с министрите Кацаров и Минеков, поради наближаването на старта на креативния сезон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР