От самото начало винаги съм твърдял едно и също и

...
От самото начало винаги съм твърдял едно и също и
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Колкото повече действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи

От самото начало постоянно съм твърдял едно и също и мисля, че няма несъгласие сред нещата, които съм споделил. Това сподели в рубриката „ На 180 градуса “ по bTV доцент Атанас Мангъров, разяснявайки коронавирусната пандемия в страната.

„ Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този несъответстващ метод, толкоз повече тази мъка ще продължи. Хората, на които им няма нищо, би трябвало да продължат да живеят обикновено, а тези, които влизат в болница, би трябвало да са същински заболели, а те сега влизат, тъй като у дома няма кой да ги преглежда “, уточни той.

„ Би трябвало да тежи на съвестта на хора като доктор Маджаров и на тези от щаба, които не подадоха информацията, както би трябвало. Те споделят, че всеки, който е позитивен, би трябвало да влезе в болница и колкото по-рано влезе в болница, толкоз по-големи са възможностите му да остане жив, което не е правилно “.

По думите му казусът е, че в случай че хората имат леки признаци и си останат у дома, няма кой да ги прегледа, с цел да получат някаква здравна помощ. На въпроса върви ли на домашни визити, той отвърна: „ Ако ви кажа да - това значи, че ще призная, че съм контактен с този или оня. Нищо не давам отговор “.

Доц. Мангъров съобщи, че има персонални защитни средства, когато преглежда заболели и най-много си мие ръцете. „ Понякога нося маска, когато има потребност да нося. Когато съм в болничното заведение и проверявам, нося маска от време на време “. Според него разпоредбите би трябвало да се съблюдават, само че за себе си споделя, че, когато реши, че има потребност от маска, носи такава. Доцентът заяви, че е прегледал над 50 пациента, които са позитивни за COVID-19.

„ Значителна тях от тях в следствие са се оказали позитивни, откакто съм ги прегледал и съм бил в контакт с тях, са се оказвали позитивни. След това съм ходил при други хора. Не може да съм бил предявител на вируса. Няма по какъв начин да стане, в случай че се работи по този метод – никой няма да бъде прегледан. Ако вие сте с някакво фибрилно положение и отидете при персоналния си доктор, той ще каже - махай се от тук, и отиди си направи тест. Но вие би трябвало да кажете на персоналния си доктор “. „ Нали не си мислите, че в страната са единствено тези 1300 или 1400 инфектирани, които се оповестяват всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме най-малко 70 000 – 80 000, които са инфектирани, съразмерно на % на позитивните проби, които се откриват “. Доцент Мангъров съобщи, че се е тествал, откакто е бил в студиото на публичната телевизия, само че не незабавно, а на седмия ден.

„ Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, в случай че ми беше казвал, щях да направя доста съществени възражения. Тествах се с антигенните проби, не са PCR-тестове, не е допустимо да е неверен резултатът. Това са тези проби, които използваме в болничното заведение “. Докато е трябвало да е под карантина, той сподели, че е преглеждал хора. Доцентът посочи, че няма негови близки, които са минали през заболяването. " Това е една вирусна зараза, което е самоограничаващо се заболяване и това, което би трябвало да се направи, когато човек се усеща нерадушен, е да си остане у дома, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин. В 90 и повече % от случаите в елементарните Коронавирус отделения могат да си стоят и да се лекуват у дома, само че са там, тъй като ги е боязън, тъй като се споделя, че в случай че не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в лечебните заведения и сега се споделя, че всяка болница е длъжна да приема всеки позитивен, който желае да бъде приет в болница.

Само преди няколко дни беше даден случай на човек, който цяла нощ обикаля по 3 лечебни заведения и отхвърлят да го вземат и на другия ден, когато му споделят, че могат да го одобряват, той споделя, че не желае, тъй като бил по-добре “. Хората у дома няма кой да ги преглежда, тъй като, когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта, сподели доцентът. " Аз съм преглеждал хора у дома, точната численост не си я припомням, само че в случай че човек съблюдава тези неща… аз работя с инфекциозни заболявания от 83-та година насам и не съм се заразил нито от хепатит, нито от менингит ", добави той.

„ В инфекциозна болница двата етажа са съвсем цялостни, всеки ден влизам в Коронавирус зоната, постоянно влизам без маска. Важен е персоналният образец и тъкмо по тази причина го давам, че всички тези безсмислени ограничения, като носене на маски навън – това демонстрира научно и управническо изтощение “, съобщи доцент Мангъров. Той изясни, че в рейса пътува без маска, като преди този момент е бил в Коронавирус отделението също без маска. Правилата би трябвало да се съблюдават, само че не ги съблюдавам, тъй като мисля че са безсмислени.

„ За да се съблюдава едно предписание, то би трябвало да бъде рационално. Маската ми беше в джоба “, изясни доцент Мангъров, като посочи, че употребява тази маска за еднократна приложимост от септември. По думите му, никой не му е направил забележка в рейса, тъй като всички са били без маски, а той персонално е подготвен да си заплати санкцията от 300 лева „ Всеки ден ми се постанова да вървя да церя хора с Коронавирус и в случай че караме по този начин, към хонорара за прегледа, ще би трябвало да прибавям тези възможни 300 лева санкция “, сподели Мангъров и посочи, че хонорарът му за обзор в кабинета е 100 лева, а за домашно посещаване – 200 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР