От събота нататък Пекин вече няма да изисква от някои

...
От събота нататък Пекин вече няма да изисква от някои
Коментари Харесай

Пекин отново разхлабва ограничителни мерки

От събота нататък Пекин към този момент няма да изисква от някои поданици, които желаят да пътуват отвън китайската столица, да покажат отрицателен тест за Covid-19, съобщи в петък представител на Бюрото за социална сигурност в града. Това съобщи Reuters.

Като се има поради намаляващият брой инфекции при актуалното огнище на болестта в китайската столица, жителите от региони с невисок риск от заразяване към този момент не би трябвало да дават доказателства, че са се тествали негативно за Covid-19. Това разгласи на постоянна конференция Пан Ксухонг, представител на Бюрото за социална сигурност в града.

Пекин регистрира 331 доказани случаи в актуалната вълна на заболяването от средата на юни. На жителите от региони с висок и междинен риск от заразяване е неразрешено да напущат града за ограничение на разпространяването на вируса. Досега жителите от квартали с невисок риск или без доказани случаи в продължение на минимум две седмици също трябваше да дават на локалните управляващи доказателство, че имат негативните проби за Covid-19, в случай че желаят да пътуват отвън Пекин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР