От РИОСВ-Бургас направиха замерване с GPS има ли засегнати дюни,

...
От РИОСВ-Бургас направиха замерване с GPS има ли засегнати дюни,
Коментари Харесай

Има ли засегнати дюни на разорания плаж в Равда

От РИОСВ-Бургас направиха замерване с GPS има ли наранени дюни, откакто екскаватор разора плаж Радва-Север в събота. Концесионерът ще бъде санкциониран.

„ Санкциите ще бъдат избрани, откакто съпоставим замерването от GPS системата с местообитанията, които са картографирани на този плаж на зараждащи се дюни.

Трябва да се откри дали има нарушение на бреговата линия дружно със предпазената зона край морето. След като се откри какво нарушаване има ще стане ясно дали то е в компетенцията на Министерството на туризма или на министерството на околната среда ”, съобщи за шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Павел Маринов.

По думите му защитни насипи могат да бъдат изграждани, само че не и в плаж, който има предпазени зони по Закона за предпазените територии. „ Дейността по построяването на дигите се координира с Регионална инспекция за опазване на околната среда и ние описваме с какво би трябвало да бъде съобразено построяването на дигите, с цел да няма нарушавания.

" Повечето концесионери съблюдават процедурата. Има и изключения, само че се надявам да се понижи тази процедура за безотговорно създаване на пясъчни насипи ”, съобщи Маринов.

Припомняме, че в събота Регионална инспекция за опазване на околната среда извърши инспекция на плажа по предписание на министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова извърши инспекция на плажа, дружно Министерство на вътрешните работи и беше разпоредено незабавно да се прекрати активността. Предстои сформиране на акт, след определяне на нарушаването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР