От Регионалната здравна инспекция посочиха къде е било най-шумно в

...
От Регионалната здравна инспекция посочиха къде е било най-шумно в
Коментари Харесай

Експерти от РЗИ казаха къде във Враца е най-шумно

От Регионалната здравна ревизия показаха къде е било най-шумно в град Враца през предходната година.
Здравните управляващи са изготвили отчет за шумовото натоварване в града, който демонстрира, че от 15 пункта в града за премерване на звук 11 от тях са засекли превишение на допустимите равнища.
„ Извършените измервания демонстрират, че допустимите шумови равнища са превишени в 11 от контролните пунктове във Враца, което съставлява 73.3 % от общия брой следени зони. Тенденцията за целия следен интервал 2011 година – 2020 година е към понижаване на някои от шумовите равнища под нормата, в пунктовете под 58 dB, като за 2019 година се дължи на завършила рехабилитация на пътната настилка на уличната мрежа в Враца “, се показва в известието.
От направения разбор излиза наяве, че главните фактори, които въздействат отрицателно върху замърсяването с звук в общината е интензивният превоз преминаващ през обитаемоте места, обектите на индустрията /железарските,авторемонтни услуги, работилници и др./, ситуирани в жилищната зона и битовия звук от увеселителните заведения.
Проучват се благоприятни условия за превъзмогване на шумовото замърсяване от автотранспорта в жилищните зони и централните елементи на обитаемоте места посредством шумоизолиращи екрани или растителност. Според специалистите е належащо да се намерят благоприятни условия за извеждане на директния транспортен поток по обходни пътища. Всички маршрутни линии на тролейбусния превоз на Враца би трябвало да се обезпечат финансово и доизградят, допълват от Регионалната здравна ревизия.

Местата, които шумът е бил над нормата през 2020 година са:
- пл. "Руски " – НУ "Св.С.Врачански ";
- бул. "М.Орозов "-Бубарска станция;
- бул. "Демокрация "-ПМГ "Иван.Ценов ";
- бул. "2-ри юни "- Първа частна МБАЛ База 2;
- Надлез КАТ - бл.50;
- ул. "В. Кънчов "-Митница;
- ж.к. "Дъбника " м/у бл.17 и бл.15;
- СУ "В. Кънчов "- ул. "Ст.Заимов ";
- ж.к. "Сениче " бл. 57;
- РЗОК - ул. "Веслец ";
- СБАЛПФЗ – ЕООД ул. "Леонова ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР