От Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково

...
От Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково
Коментари Харесай

Димитровград е бил обгазен със серен диоксид за кратко вчера

От Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково потвърдиха превишението на средочасовата норма към 10:00 часа на 4 септември, като стойностите са били 417 микрограма на пространствен метър при норма 350 микрограма. Завишени равнища на газа, само че под пределно допустимата централизация, е имало и час преди и два часа по-късно. От екоинспекцията прецизираха още, че неотложно е била осъществена инспекция на Топлоелектрическа централа " Марица 3 ", като тя в действителност е открила, че инсталациите са спрени. Вероятно става дума за транспорт на въздушни маси от прилежащ район, допълниха от РИОСВ-Хасково, предават от Българска телеграфна агенция.

Държим контролният орган в лицето на РИОСВ-Хасково да уведоми обществеността кой тъкмо ще понесе отговорност за записаното превишение, което е 11-то следващо за тази година, написа в писмо до медиите основният правист на сдружението Юлиян Семерджиев.

Замърсяването на въздуха на Димитровград със серен диоксид и причинителя му е предмет на дълго време воден публичен и експертен спор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР