От реалната Американска търговска камара в България подкрепят Инициативата Три

...
От реалната Американска търговска камара в България подкрепят Инициативата Три
Коментари Харесай

Истинската Американска търговска камара у нас участва в инициативата Три морета

От действителната Американска комерсиална камара в България поддържат Инициативата " Три морета " и семейството на България, оповестиха от организацията.

Писмото им е малко откакто на мейла ни беше получен ядосан текст от: " Американо-Българска Търговска Камара ", във Вашингтон, записана според законовите разпореждания на Съединени американски щати. Мисията и задачите на организацията са тясно свързани с разкриването на благоприятни условия за по-доброто комерсиално съдействие сред България и Съединени американски щати . ".
 От Американо-българската комерсиална камара били изключени от евроинициативата
От Американо-българската комерсиална камара били изключени от евроинициативата " Три морета "

Искат пояснение от президентството ни

В последвалото писмо от Американската комерсиална камара в България твърдят, че поддържат Инициативата на " Три морета " и семейството на България на Срещата на високо ниво и бизнес-форума, които ще се проведат на 08-09 юли 2021 година в София.

Уверенията им са, че още от 2018 година, с общата декларация на Американските камари, чиито страни са част от Инициативата " Три морета " поддържат европейската самодейност .
 Радев търси поддръжката на Съединени американски щати за
Радев търси поддръжката на Съединени американски щати за " Три морета "

Очаква се Съединени американски щати да поддържат фонда с подаяние от 1 милиарда $

При семейството на България през 2021 година Реалната Американо-българска камара е съорганизатор на бизнес-форума , наред с Министерство на стопанската система, Агенция за поощряване на дребни и междинни предприятия, Българската банка за развиване.

Заканите и недипломатичния звук, изразени в предходното писмо от организация със същото име, е позиция на друга организация, основана в Съединени американски щати , излиза наяве от писмото на двустранната икономическа организация.
 Създаваме мрежа от организации в региона на нововъведенията за самодейността
Създаваме мрежа от организации в региона на нововъведенията за самодейността " Три морета "

Президентът разиска концепцията с ръководителя на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения

Като употребяват мотива от Американската комерсиална камара в България (АмЧам) напомнят, че АмЧам сплотява над 300 американски, български и мултинационални компании в страната за своите над 25 години в България .

Те изреждат и целите на организацията за 2020-2021 година, които са: Устойчива бизнес-среда и господство на закона, Дигитална стопанска система и нововъведения, Образование и развиване на човешкия капитал, Регионално и трансатлантическо съдействие.

Инвестициите на Съединени американски щати в България са в размер на най-малко 4,5 милиарда лева и са съсредоточени в браншове като произвеждане, енергетика, селско стопанство, търговия и ИКТ . Те обезпечават близо 30 000 работни места у нас. Съединени американски щати са на шесто място измежду задграничните вложители у нас, като районите с най-значими американски вложения са Разград, Севлиево, Ст. Загора, София, Пловдив, Добрич и други
 Румен Радев приобщава Европейска комисия към самодейността
Румен Радев приобщава Европейска комисия към самодейността " Три морета "

Президентът се срещна с Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността началник на Представителството на Европейска комисия у нас

От Администрацията на президента Румен Радев оповестиха, че президентската институция, Министерството на стопанската система и Американската комерсиална камара в България са сътрудници в организацията на Срещата на върха и бизнес форума в границите на Инициативата " Три морета ", на които София ще бъде хазаин на 8 и 9 юли т.г.

Общите планове в " Три морета " са отворени за бизнеса, без значение в коя страна е регистриран , и за тяхната реализация са нужни хрумвания и вложения, а не манипулативни внушения, се споделя в позицията на президентството. От там твърдят, че първото писмо няма нищо общо с Американската комерсиална камара в България и нейната партньорска мрежа.

С такава позиция излязоха и от Министерството на стопанската система .
 България поздрави Съединени американски щати за присъединяване им с 300 млн. $ в
България поздрави Съединени американски щати за присъединяване им с 300 млн. $ в " Три морета "

Капиталът на Фонда на самодейността към този момент надвишава 1,2 милиарда евро

Припомняме, самодейността " Три морета " е политически план на 12 европейски държави-членки на Европейски Съюз, на равнище държавни глави, стартиран през 2016 година В него вземат участие България, Австрия, Хърватска, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения .

Към момента Инициативата " Три морета " не е институционализирана и няма седалище и секретариат.

Инициативата се развива като прагматична платформа за съдействие с главен фокус задълбочаване на интеграцията на страните от района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море и основаване на по-голяма съгласуваност сред тях по линията Север-Юг в региона на енергетиката, превоза, връзките, осведомителните технологии, бизнеса.

Целите на Инициативата са: стопански напредък, приемане на вложения, енергийна сигурност, геополитическа сигурност, цифрова съгласуваност, битка с климатичните промени .

Целите ще бъдат реализирани посредством поощряване на съдействието за развиване на енергийната, транспортна и цифрова инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР