От рано сутринта пред фургоните за тестове в най-голямата спешна

...
От рано сутринта пред фургоните за тестове в най-голямата спешна
Коментари Харесай

В Пирогов обмислят нощна ваксинация

От рано сутринта пред фургоните за проби в най-голямата незабавна болница в страната - " Пирогов ", се изви опашка. Причината –  от през днешния ден (21 октомври) достъпът до доста публични места в България ще е разрешен единствено със зелен документ, удостоверяващ имунизиране, преболедуване или негативен резултат от проучване за ковид както за гости, по този начин и за чиновници.

Мерките бяха въведени поради внезапния скок на заболеваемостта от Covid-19 и заплахата от претоварване на здравната система. Новата мярка за зелен документ, с който посещаваме свободно публични места, внезапно усили размера на опашките за ваксини през вчерашния ден и през днешния ден.

Близо 20 души чакаха рано тази заран за имунизация в имунизационни пункт на „ Пирогов “, заяви bTV. Вчера сложени 520 ваксини, като най-предпочитаната е била на „ Янсен “. 

„ Снощи работихме до 19 ч., успяхме да свършим всичко за тези, които желаеха да се ваксинират “, изясни пред медията лекар Силвия Чолакова – шеф на центъра.

Интересът е най-вече обвързван с опцията да посещават обществени събития, изборът на ваксина също го потвърждава – хората избират имунизацията на „ Янсен “, която е еднодозова и незабавно след нейното апликиране получават документ “, означи тя. По думите й малко са хората, които желаят да приключат стартират към този момент имунизационен цикъл, множеството избират съответна ваксина и съответен документ.

С управлението на болничното заведение се разисква сформирането на нощен екип, който да имунизира и това следва да бъде конкретизирано, а екипът за имунизация към този момент е повишен, с цел да посрещне потребностите на хората. 

Междувременно вчера се наложи да бъде удължено до 21,30 ч. работното време на имунизационния център на УМБАЛ „ Св. Анна ”- София АД. Активиран беше и спомагателен втори имунизационен екип. Причината още веднъж беше огромният напор от искащи да се имунизират, както и в спиранията, породени от срутва в Националната здравно-информационна система. От сутринта, към  21:30 ч. са се ваксинирали 251 души.

И там максимален е бил ползата към " Янсен " – 130 имунизирани и " Пфайзер "  - 89 имунизирани, а с  " Модерна " - 29 имунизирани и " Астра Зенека " – 3 имунизирани. 

 
Вият се дълги опашки за ваксини в няколко града
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР