От ръководството на международното летище Суварнабуми съобщиха, че отпускат 4

...
От ръководството на международното летище Суварнабуми съобщиха, че отпускат 4
Коментари Харесай

Отпускат 4 милиона бата на семейството на загиналия водолаз в Тайланд

От управлението на интернационалното летище Суварнабуми оповестиха, че отпускат 4 милиона бата (около 100 000 евро) на фамилията на починалия някогашен морски тюлен Саман Кунан, който се е присъединил като доброволец в акцията. Сержант-майор Кунан е офицер от защитата на летището през последните 12 години. Утре е неговото заравяне.Това написа в профила си във Facebook българският публицист Панчо Благоев, който живее в Тайланд.

............

A post shared by (@valeepoan_sinmongkolsup) on Jul 6, 2018 at 9:56am PDT

Малките футболисти са изкарали 10 дни в пещерата без никаква храна и вода, в мраз и мрачевина. Това е разказало на родителите си едно от децата при диалог през стъклото на болничната стая.

Според някой известия в медиите след края на избавителната интервенция децата са оживели, тъй като насили в себе си храна и снакс, с цел да отпразнуват рождения ден на едно от момчетата.

11-годишният Чанин, който е най-малкият член на тима разказал, че момчетата са влезнали единствено за 1 час в пещерата след тренировката на 23 юни, когато мощна стихия и мощен дъжд наводнява бързо входа на Tham Luang. Те са принудени да побегнат във вътрешността, с цел да се спасят от нахлуващата вода.

След третия ден без храна в пещерата моят наследник се разплакал, тъй като се е почувствал доста гладен, споделя неговата майка 33-годишната Айкан. Чинан и обяснил, че децата са пили стичащата се по скалите вода. Вътре е било доста студено и децата са се топлили едно в друго. Треньорът им е споделил да медитират, с цел да не помнят за глада и страха и да запазят силата си.

Бащата на друго момче от тима също е съумял да замени няколко думи със сина си през стъклото на болничната стая. 13-годишният му наследник Дуангтеп му е разказал, че треньорът употребявал фенерче, с цел да открие капеща от тавана на пещерата вода.

Междувременно от болничното заведение оповестиха, че кръвните проби на първите 4 деца, които бяха евакуирани от пещерата не демонстрират съществуване на инфекции или други болести. Изследванията на останалите момчета ще бъдат подготвени през идващите дни. Децата остават под наблюдаване до цялостното им възобновяване. Те са към момента прекомерно изтощени и съществува риск от евентуални инфекции, в случай че изоставен болничното заведение прибързано, считат лекарите.

В положително положение са и 4-та водолази от Navy Seal, които останаха с момчетата от момента на откриването им до напускането на пещерата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР