От прокуратурата са разбрали от медиите за изгонените руски дипломати.

...
От прокуратурата са разбрали от медиите за изгонените руски дипломати.
Коментари Харесай

Сийка Милева: Прокуратурата разбра от медиите за изгонените руски дипломати

От прокуратурата са разбрали от медиите за изгонените съветски дипломати. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи за Българска национална телевизия, че в държавното обвиняване не е постъпила информация от службите за тяхна нерегламентирана активност на територията на страната.

И реакция от Москва. Според представителя на съветското външно министерство решението за експулсирането на съветските дипломати е пристигнало отвън страната.

Според представителя на съветското външно министерство Мария Захарова изгонването на дипломатите е поръчка извън.

" Това беше осъществено не в полза на България и българските жители, а беше осъществено по заповед на външни сили ", съобщи Мария Захарова - представител на съветското външно министерство.

Според Захарова външни сили под подправен претекст се стремят да скарат европейските държави с Русия и да разрушат всичко, което е създавано от десетилетия на европейския континент.

" Това е опит на Народното събрание, който е изгубил доверие, и на българското държавно управление, което е в оставка, за нанасяне на пагубен удар върху връзките с Русия ", съобщи Мария Захарова.

Пред държавната организация ТАСС нощес първият секретар на съветското посолство в София Филип Воскресенски е завил, че с изключение на него страната би трябвало да изоставен генаралните консули във Варна и Русе - Владимир Климанов и Андрей Громов. Изгонен е и шефът на Руския културно-информационен център Юрий Макушин, който е назначен на поста единствено преди няколко седмици. Воскресенски оповестява, че поради изгонените дипломати генералното консулство в Русе ще бъде закрито, съвсем всичко чиновници в консулството във Варна също са измежду изгонените. Проверка на " По света и у нас " през днешния ден откри, че генералното консулство в Русе към този момент публично не работи - няма да приема и издава документи по всички консулски въпроси, излиза наяве от информация на интернет страницата.

Кметът на Русе Пенчо Милков с обява във фейсбук дефинира експулсирането на чиновниците на дипломатическото посланичество като унищожителен акт и невиждано безчинство, които ще ощетят жители и бизнесмени.

Във Варна генералното консулство към момента работи, а през днешния ден имаше приемен ден за жители.

От съветското външно министерство декларират, че си резервират правото на ответни политически и дипломатически ограничения, в това число и с нереципрочен темперамент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР