От Продължаваме промяната и от ДПС днес запазиха мълчание за

...
От Продължаваме промяната и от ДПС днес запазиха мълчание за
Коментари Харесай

Ще има ли подкрепа кабинет с първия мандат?

От " Продължаваме промяната " и от Движение за права и свободи през днешния ден резервираха безмълвие за декларираната от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили позиция, че на следващия ден ще показват претендент за министър председател, който да образува държавно управление с първия мандат.

Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " в предаването " Още от деня " разяснява, че процесът се е забавил прекомерно дълго и през изтеклия месец не е направено нищо значително, а от " ИТН " обявиха, че е направена първа стъпка към действителен разговор.

" Ние ще изчакаме да забележим какво ще предложи, по какъв начин ще го предложи, на кого ще го предложи. Обсъждано ли е това име. Не може от медиите да разбираме името на министър председател и някакви празни квадратчета, в които депутатите да си показват и да получават министерски постове. За нас са значими целите. Това, което държавното управление ще взема решение, решенията, които ще взема и политиките, които ще води ", сподели Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Докато не се види персонално личността на претендента за министър председател, няма по какъв начин да се разяснява. Освен това, господин Борисов, употребявайки, знаете той обича да се майтапи, сподели че щял да предложи на другите " кутийки ", т.е. разбирайте постове в Министерски съвет. Само че хората, експертите, държавниците, виновните настоящи в името на хората специалисти и политици, те не са кибритени клечки да се напъхат в кутийки. Трябва да се види каква ще е структурата на този кабинет и политиките, които ще извършва. Не забравяйте, че структурата на кабинета е извънредно значима ", сподели Филип Станев, зам.-председател на ПГ на " ИТН ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР