От Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) поискаха оставката на директора на

...
От Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) поискаха оставката на директора на
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат оставката на Борислав Сарафов като директор на следствената служба

От " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) желаеха оставката на шефа на Националната следствена работа (НСлС) и зам.-прокурор Борислав Сарафов. Причината за това е, че той е излъгал обществеността по отношение на събитията към така наречен " атентат " против Иван Гешев.

По-рано вътрешният министър пред депутатите в пленарните зала, че основният прокурор е пътувал самичък в автомобила по време на гърмежа на пътя към Самоков. Той не е бил съпроводен от фамилията си по време на случая - както твърдеше Сарафов още в първите часове след случката.

" Още при първичното изказване от мястото на произшествието Сарафов излъга българската общност и сътвори тежка операция, като съобщи, че в кортежа се е движел основният прокурор и неговото семейство. Сарафов би трябвало неотложно да си подаде оставката поради тази неистина ", сподели депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Той уточни, че след днешните отговори на вътрешния министър подозренията към " атентата " против Гешев се задълбочават. Атанасов още веднъж изрази мисли, че " става въпрос за инсценировка ".

" Тези наши подозрения постановат до извода, че би трябвало това дело да бъде отнето като следствие от Националната следствена работа, тъй като няма да бъде извършено всестранно, обективно и цялостно ", изясни депутатът.

Представителите на ПП-ДБ насочиха и няколко въпроси към Националната работа за защита (НСО) и прокуратурата. Те желаят да знаят какъв брой тъкмо коли са били в кортежа на основния прокурор,, за какво президентът се движи с автомобил с по-ниска степен на сигурност от тази на Гешев и " за какво господин Сарафов твърдеше, че фамилията на основния прокурор е пътувало с него, което се оказа неистина? ".

Изпратени са и въпроси по отношение на така наречен " израелски специалист ", койтослед случая изразил удивление от професионализма, с който е направен гърмежа. Все още не се знае кой тъкмо е този специалист, защото нито Сарафов, нито друго лице от Национална следствена служба не са оповестили обществено името му. Според Атанас Атанасов, специалистът е бил авансово зает да взе участие в " мероприятието ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР