От Продължаваме промяната – Демократична България“, коментираха, че банките отдавна

...
От Продължаваме промяната – Демократична България“, коментираха, че банките отдавна
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Ако от „Възраждане“ искат разплащане само с хартия, трябва да се върнат в миналия век

От „ Продължаваме промяната – Демократична България “, разясниха, че банките от дълго време са минали на разплащане с електронни пари.

Според Мартин Димитров, в случай че от „ Възраждане “ искатда върнат разплащането единствено с хартия, би трябвало да се върнат в предишния век.

Димитров посочи, че никой не е предложил изобщо да няма кешови заплащания и да не се употребяват кешови банкноти.

Според него въпросът е какъв брой да бъде прагът за кешови разплащания.

Припомняме, чеЦончо Ганев от „ Възраждане “ съобщи: " Ние от „ Възраждане “ сме изрично срещу намаляването на прага за заплащанията в кеш "

" Като оставим настрани, че държавното управление и ръководещата сглобка пристигна в Народното събрание и завоюва изборите с обещанието, че няма да подвига налози по никакъв мотив, а все пак тези данъчни закони стартират и свършват с повдигане на налозите както за корпоративни клиенти, по този начин и за всеки един от нас като частни лица, стигаме до там, че вървим по пътя да ограничим кешовите заплащания ", разяснява Ганев, заяви Българска телеграфна агенция.

Той означи, че все още има предложение за понижаване на кешовите заплащания от 10 хиляди лв. на пет хиляди Според него проблемите са няколко. Първо, липсва ясна и точна аргументация за какво се прави и какви ще са резултатите, добави депутатът. Ганев уточни, че паралелно с това, не би трябвало да забравяме, че върви развой за цифрови валути, за цифровизация. Това е, меко казано, рисково за нас като общество, тъй като с натискането на едно копче, когато нямате опция за кешови заплащания, всеки един може да бъде занулен, в случай че не е комфортен на дадения ръководещ, сподели той.

" Веднъж че нямаме разбор, повторно се споделя, че всичко над пет хиляди би трябвало да минава по банка, означи той. Бизнесът и всеки един от нас, който ще би трябвало да прави такива заплащания, ще заплаща доста по-високи такси за банките. Нека да е ясно. Това са косвени налози още веднъж обаче ще бъдат прибирани като облага от банките ", сподели Ганев.

„ Когато имат над два милиарда облаги банките, дано да не се учудват жителите на Републиката от кое място и по какъв начин идват. Идват, тъй като ръководещите работят за техните ползи и ни карат да плащаме и да минаваме всичко през банка “, добави Ганев. По думите му дружно с това, че компаниите би трябвало да заложат към този момент съвсем наложително използването на постерминали, още веднъж такси за бизнеса, се оказва, че бизнесът ще заплати високата цена ръководещите, в лицето и на Асен Василев и министър-председателя, да могат да изясняват в Брюксел какъв брой положителни евроатлантици са и по какъв начин са подготвени за еврозоната.

Ганев уточни, че се изяснява, че това ще докара до изсветляване на бизнеса. „ Пълна неистина. Кой естествен жител или коя естествена компания, бизнес ще отиде и ще заплати нещо за 10 хиляди или за девет хиляди лв., без значение каква сума, и няма да изиска касов бон или фактура, с цел да оправдае своя разход “, добави той. Според Ганев няма такова нещо като изсветляване на бизнеса с тази мярка. Той счита, че бизнесът ще бъде заставен да раздробява заплащанията на няколко фактури, още веднъж спомагателна административна тежест.

Той означи, че в Конституцията на Австрия е било записано, че се подсигурява опцията да се заплаща с хартиена валута. От „ Възраждане “ ще изискат в нашата Конституция да бъде направено безусловно същото.

В отговор на въпрос Ганев сподели, че желаят да има опция за избор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР