От прегледа на фирмите, получили публични средства от държавата, се

...
От прегледа на фирмите, получили публични средства от държавата, се
Коментари Харесай

МФ: 15,8 млрд. лв. публични средства са дадени на няколко фирми през 2020 г., 3 фирми са взели 1,4 млрд. до април

От прегледа на компаниите, получили обществени средства от страната, се оказа, че има една много мощна централизация на обществени средства. През 2020 година са платени на частни компании 15,8 милиарда, от които 3,4 милиарда на 7 компании, а за първите 4 месеца на тази година 3 компании са получили 1,4 милиарда лв..

Това са пари от контракти, публични поръчки и заплащания от страната във всички им форми.

Това заяви ясно на брифинг министърът на финансите Асен Василев. Той съобщи, че сега се желае позволение от останалите министерства, с цел да може да се направи лист с компаниите и да бъде оповестен.

Започват инспекции на тези сдружения, на техните подизпълнители и на всички по веригата, сподели още той.

Относно Национална агенция за приходите и отписаните по отминалост обвързване, Василев съобщи, че на уеб страницата на организацията към този момент има графа гласност и те са качени. От инспекцията е станало ясно, че към 2-3 милиарда лв. отговорности се отписват годишно.
От 2017 година до 2020 година Национална агенция за приходите не е съумяла да събере от длъжниците 10 милиарда лв., а преди 2017 година са отписани още 10,3 милиарда лв.. "Това можеха да са пари за опазване на здравето, пенсии, обучение ", сподели още Василев. От пумите му стана ясно, че ще бъде оповестен и лист на длъжниците, които общо дължат 9,9 милиарда лв.. Най-големият дебитор е с обвързване към фиска 160 млн. лв., а има и такива с над 50 млн. лв.. Първите 100 компании има отговорности от 2 милиарда лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР