От ПП-ДБ излязоха с първи кометар по повод разразилия се

...
От ПП-ДБ излязоха с първи кометар по повод разразилия се
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Не се поддавайте на тази нова Костинбродска афера

От ПП-ДБ излязоха с първи кометар във връзка разразилия се скандал към машинния избор след отчет на ДАНС по време на Председанелския съвет в Народното събрание. " Не се поддавайте на тази нова Костинбродска спекулация, а излезте и гласувайте ", приканиха те.

" ГЕРБ губят изборите в София и в други огромни общини и дружно с Движение за права и свободи измислиха тази подправена вест, че се готвят операции с машините за гласоподаване, като всичко потегля от една митична информация на ДАНС, която на всичкото от горната страна е подписана от зам.-председателя на ДАНС ", сподели Атанас Атанасов.

Според ПП-ДБ само ЦИК би трябвало да се занимават с организацията към изборите и би трябвало да се вземат ограничения всичко да е почтено. " Най-добре би било ДАНС да не се занимават с изборите ", допълниха депутатите.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков сподели, че е очаквал предизборни циркове, само че това е надминало всичките му упования. " То не бяха " Лукойл ", несъгласие, 73 стотинки, левче, внезапно включиха кодове, машини. Всъщност ние знаем, че те губят изборите в София, дори знаем, че ГЕРБ може да са трета политическа мощ и те се чудят какво да измислят, по тази причина и през целия ден не им се връзваме на номерата, които вършат ", уточни Петков.

" Един общински консултант от едно доста малко село в Северозападна България сподели пред своите хора: Робството не стопира, когато чакаме да спре камшикът, тъй като той не стопира самичък. Робството стопира, когато всички надигнем глава и кажем: Стига толкоз. Въобще не ни е боязън да излезем на напълно книжен избор. Голяма работа, значимо е просто всички да излезем да гласуваме ", добави Петков.

Според Христо Иванов се следи един под паника финален ден от компанията.

" Самият факт, че Председателският съвет на Народното събрание отвън всевъзможни пълномощия се употребява като някакъв следствен орган, който не е ясно следствие ли прави, избори ли провежда, какво изобщо общо има... Всичко това е ясно доказателство, че се прави опит да се експлоатира следващата тайна доктрина. Всички български жители с обикновена техническа просветеност знаят, че машините от дълго време не регистрират изборния резултат, софтуерът не регистрира изборния резултат, те не могат да бъдат употребявани за операция - такава, каквото се разказва. Може да е имало нередности, може и да е нямало, дано органите си ги ревизират. Но всичко това, което се приказва, просто не може да докара до имитация на изборите ", сподели Иванов и прикани ЦИК да си направи оценката за информацията, с която разполага, а институции като ЦИК и ДАНС да не разрешават да бъдат въвлечени в операция на демократичния развой в страната.

" Много е тежко и безконтролно това, което се направи. Всеки ще си понесе отговорността, в случай че е правил някакви нередности. Единственото, което нас ни вълнува, е изборите да бъдат извършени почтено ", уточни той.

Божидар Божанов съобщи, че машините са принтери и кодът не регистрира резултата. " Не може да се твърди за каквито и да било операции, в случай че най-после хората броят това, което е излязло от машината ", добави Божанов.

" Единственото скрито нещо в целия развой са трите пароли, които членове на ЦИК са написали на преносим компютър, те останаха в техните глави, на преносимия компютър, който занесоха в касата на ЦИК, в тяхната постройка и всичко останало е очевидна информация, която по никакъв метод не може да повлияе на изборите. Няма по какъв начин фотография, видео, роман на някакво малко парче или екран да промени по някакъв метод изборите. Имайте поради, че така наречен изходни кодове не са 2, 3 или 5, те са към половин милион реда. Вие представяте ли си по какъв начин някой е снимал половин милион реда и с това да се манипулират машини, с към този момент конфигуриран програмен продукт. За техническите хора тази интрига звучи неуместно. Със същия триумф можеше да е и в случай че чистачката на ЦИК беше снимана да пуска прахосмукачка пред касата, която пази този преносим компютър. Това е избирателен парадокс и цирк ", съобщи Божанов.

Дни преди локалните избори се заформи скандал към машинния избор. В Народното събрание се организира ексклузивен Председателски съвет поради отчет на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), съгласно който заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е " свалил кодовете " на машините.

Поради тази причина депутати упорстват ЦИК да анулира машинния избор в неделя.

Невъзможно е вотът на жителите да бъде сменен, в случай че гласоподават с машини на идните локални избори. Според в този момент настоящия Изборен кодекс машините на процедура са принтери - незабавно след гласуването гласоподавателят получава квитанция, на която вижда за кого е дал гласа си.

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. „ Сигурността се подсигурява от две неща: всеки жител може да свери дали неговият персонален избор съответствува с разписката, а също така всички разписки се преброяват ръчно от членовете на секционната изборна комисия, предвид на което на процедура не съществува каквато и да е опция вотът на жителите да бъде сменен ", разясни министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР