от поста заради застоя в украинската контраофанзива и на негово

...
от поста заради застоя в украинската контраофанзива и на негово
Коментари Харесай

Допуска ли грешка Зеленски със смяната на Залужни?

от поста поради застоя в украинската контраатака и на негово място назначи ген. Олександър Сирски, който неотдавна отхвърли да заеме поста.

Това бележи нов и решителен стадий от войната и Зеленски рискува да допусне неточност.

Разликите сред артиста, трансформирал се в политик, и закаления в борби пълководец бяха частично свързани с културата и личността. След като Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година, тези разлики станаха незначителни, пишат анализаторите. Отношенията сред Залужни и Зеленски обаче се утежниха и се появиха различия по отношение на това какво да се прави на бойното поле. Зеленски и неговата администрация желаеха украинската войска да се приготви за по-нататъшни офанзиви и притискаха Залужни да създаде бойни проекти и да поеме отговорността от непопулярно решение като това за активизирането на спомагателни войски. 

Генералът обаче отхвърли и съобщи, че предпазливостта му е довела до спасяването на жизненоважни войски и съоръжение. При тези условия беше вярно генералът да си отиде. В една народна власт въоръжените сили би трябвало да са подчинени на политиците. Доверието на военачалник Залужни като главнокомандващ към този момент беше съдбовно подкопано от слуховете за неговото уволняване. Колкото по-дълго Зеленски изглеждаше прекомерно слаб, с цел да го уволни, толкоз повече страдаше доверието към него. Въпросът е до каква степен ще докара това президента и новия командващ Сирски.

Един от рисковете за Зеленски е недоволството, с което би могъл да се сблъска в армията. Генерал Сирски има известност на човек, който е подготвен да се сблъсква с врага, даже в случай че цената, която би трябвало да се заплати като жива мощ и машини е висока. Някои хвалят професионализма му, а други споделят, че ужасява подчинените си и ги управлява посредством боязън. 

Най-важният въпрос е дали Зеленски ще успее да се възползва от уволнението на военачалник Залужни, с цел да промени визията си за войната. Към днешна дата към момента обществено държи на обещанието си, че Украйна ще върне всяка педя земя, окупирана от съветските войски, даже и да знае персонално, че това няма да се случи скоро
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР