От понеделник в Сърбия влизат в сила промени в мерките

...
От понеделник в Сърбия влизат в сила промени в мерките
Коментари Харесай

Съседите затвориха ресторантите, но не и фитнесите

От понеделник в Сърбия влизат в действие промени в ограниченията против разпространяването на COVID-19, препоръчани след съвещание на спешния щаб, оповестява електронното издание на белградския всекидневник „ Новости “, съобщи организация " Фокус ". Поради заплахата от разпространяване на ковид, заведенията за хранене в страната ще останат затворени - кафенета, заведения за хранене, нощни клубове и питейни заведения, както и търговски центрове.

Всички уреди за продажба на храни и културни институции (кина, театри, галерии и библиотеки) имат право да работят до 21:00 часа, а всички останали уреди до 20:00 часа при съблюдаване на съответни условия. Сред тях са обезпечаването на минимум девет квадратни метра на човек или клиент. Изключение вършат фитнес клубове, спа центрове, спортни зали и други сходни, където би трябвало да се обезпечат шестнадесет квадратни метра на човек. Това значи, че в случай че магазин или фризьорски салон разполага с 90 квадратни метра, в него може да останат по едно и също време най-много 10 души. Същото предписание важи и за фитнес залите.

Броят на присъстващите в оборудването включва и чиновниците му (фризьор, продавач, фитнес инструктор). Правителството на Сърбия отбелязва, че от тази заран контролът за спазването на ограниченията ще бъде засилен. Важна забележка е, че в заведенията за публично хранене са позволени продажби на храни и питиета, само че за у дома, а доставките може да се правят 24 часа в денонощието.

Ресторантите и кафенетата на хотелите може да обслужват единствено записаните посетители, освен това до 21:00 часа. Правителството на Република Сърбия още веднъж приканва за ценене на всички епидемиологични ограничения и моли към персоналната отговорност на всички жители. Всички ограничения се вкарват за отбрана на здравето на популацията и понижаване на обществените контакти до най-малко, само че до окончателната победа над пандемията е нужен приносът на всички човеци в обществото. Ваксинацията против COVID-19 ще се прави без спиране по авансово избран проект през идващите дни, разясниха още управляващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР