От понеделник би трябвало да встъпят в действие нови, по-сериозни

...
От понеделник би трябвало да встъпят в действие нови, по-сериозни
Коментари Харесай

Чехия затяга здраво мерките за неваксинирани. Нашенец в Прага: Няма да имат право на достъп до публични места

От понеделник би трябвало да встъпят в деяние нови, по-сериозни ограничения против разпространяването на болестта. Основната от тях е, че негативният тест, бил той антигенен или PCR, няма да бъде признаван за зелен документ. Това на процедура значи, че всички услуги, събития, хотели няма да може да се употребяват от неимунизираните. Това изясни по Нова телевизия изпълнителният шеф на вестник “Лидове новини” Веселин Вачков.

“В институциите ще има някакъв режим. Има изключения и за учениците, при тях тестванията ще се признават”, посочи той, разяснявайки ограниченията, които чешкото държавно управление ще предприеме против неимунизираните.
свързани новини16530на 15.11.2021
Контролът, съгласно него, е фиктивен и това било една от слабите страни на Чехия. Причините за това пък били сложни.

“Когато човек съпоставя с Австрия, една от най-съществените разлики е, че там санкциите са високи и, най-много, се ползват. Основната причина за налагането на е, че доста бързо се усилват случаите. Поне към този момент смъртността е доста ниска. Броят на инфектираните пораства скоково. Със приключена имунизация са малко повече от 60% от чехите, с първа игла са съвсем 70%”, добави Вачков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР