От полунощ в Турция влезе в сила забрана гражданите да

...
От полунощ в Турция влезе в сила забрана гражданите да
Коментари Харесай

В най-големите турски градове има забрана за излизане от дома

От среднощ в Турция влезе в действие възбрана жителите да излизат по улиците на 30-те най-големи града и град Зонгулдак. Ограничението, въведено от турското вътрешно министерство, ще важи до среднощ в неделя против понеделник. Изключения се плануват единствено за хората, чиято активност поддържа действието на обществото, съобщи БНР.

От действието на възбраната ще бъдат изключени чиновниците в силите за сигурност, противопожарните и медицинските екипи, работещите във фурни, аптеки, избрани бензиностанции, сферата на доставките. Ограничението няма да важи и за заетите в някои промишлени производства, при аграрни артикули, които могат да се скапват и сериозната инфраструктура като телекомуникации, енерго- и водоснабдяване.

На всеки 50 000 души ще работи по една бензиностанция, ще бъде отворен и съответният брой ветеринарни клиники и приюти за животни. Медиите оповестиха за решението на вътрешното министерство два часа преди среднощ и това провокира всеобщ напор към към момента отворените пекарни и магазини в градовете, наранени от мярката. Образуваха се дълги опашки и тапи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР