От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на

...
От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на
Коментари Харесай

Украинската армия с информация за битките в страната ВИДЕО и СНИМКИ

От среднощ съветските войски не престават опитите да пробият защитата на Киев. Техни войскови колони нееднократно се пробваха да щурмуват покрайнини на украинската столица, само че без да реализират триумф. Ситуацията в Киев е под надзор. Това оповестиха Сухопътните войски на Украйна, съобщи организация УНИАН.



Колона техника е била снимана от спътник край Иванкив

" Унищожени са колони от бойна техника на окупаторите, които търпят и обилни загуби в жива мощ. Руските войски са деморализирани и изтощени. Показахме, че знаем по какъв начин да защитим своя дом от неканени посетители ", съобщи командващият Сухопътните войски и защитата на Киев ген.-полк. Олександър Сирски.



Видео, което демонстрира нахлуване на дрон на Украйна над елементи на Русия



Нападение на дрон Байрактар над съветска танкова колона

Междувременно окупационните войски на Руската федерация в Украйна понижиха темпото на своето нахлуване. Това показва в оперативна информация по данни към 06:00 ч. Генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от 24 часа.

Руските елементи развиват триумфа си по някои посоки, нанасят въздушни удари по военни и цивилен летища в Украйна, командни пунктове на войските, обекти от противовъздушната защита, сериозни инфраструктурни обекти, селища и подразделения от украинските войски.

" Нарушавайки нормите на интернационалното право, окупаторите подло нанесоха ракетен удар по жилищни здания в градовете Житомир и Чернигов ", се споделя в известието.

" Всички опити на съветските завоеватели да реализират задачата на военната си интервенция остават безуспешни. Украинските войски сполучливо отразяват офанзивите на батальонно-тактически групи и карат врага да се отхвърля от настъплението. Окупаторите се опасяват от нас ", прибавя Генщабът.

За следващ ден заместник-министърът на защитата на Украйна показа ориентировъчните загуби на съветските войски. Тези данни обаче не са доказани от Русия, чиято власт удостовери, че има загуби, само че без да даде числа.

Според Маляр Русия е затубила 5300 военнослужещи, 29 самолета и 20 хеликоптера, както и 191 танка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР