От полунощ 2 милиона души в Североизточна Англия ще попаднат

...
От полунощ 2 милиона души в Североизточна Англия ще попаднат
Коментари Харесай

Местна карантина за 2 млн. души в Североизточна Англия

От среднощ 2 милиона души в Североизточна Англия ще попаднат под рестриктивните мерки на локална карантина поради ковид. Това включва възбрана за другарство от близко с други хора отвън фамилния кръг и вечерен час за всички типове заведения. Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи при оповестяването на мярката, че тя е в следствие от огромната угриженост от разпространяването на болестта с Covid-19.

В региона на картината попадат огромни градове като Нюкасъл и Съндърланд, както и графство Дърам. За последното денонощие в Съндърланд са регистрирани 103 случая на заразяване с Covid-19 на 100 000 души. Здравният министър Мат Ханкок съобщи в Камарата на общините, че се постанова държавното управление да вземе незабавни ограничения:

„ Аз знам, както и всички общини знаят, че тези решения имат съществени последствия за фамилиите, за бизнеса, за локалните общности. Мога да уверя всички наранени, че тези решение не се вземат елементарно. Бяхме се разбрали с локалните препоръки, че ще следваме данните и ще подхващаме дейности. А данните демонстрират, че би трябвало да действаме в този момент “

В региона с локалната карантина хората би трябвало да останат оптимално дълго време по домовете си, да не поддържат връзка с други отвън тесния фамилен кръг. Няма да се позволява заведения да работят по-късно от 22.00 часа. Местните общински ръководители показаха вяра, че локалната карантина ще помогне да се избегне налагане на цялостна карантина в целия Североизток, където ситуацията с ковид е най-критично.

Те желаеха в допълнение финансиране на органите, съблюдаващи спазването на карантината, както и повече лаборатории за проби. По-рано министър председателят Борис Джонсън съобщи, че би трябвало да се работи твърдо в този момент, с цел да имат хората вяра, че ще прекарат естествена Коледа.

Правителството се надява, че с политиката на стягане на ограниченията по места, ще може да обуздае болестта, с цел да не се стигне до общонационална карантина, за което от няколко дни се спекулира в медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР