От петък системата с есемеси за напускане на дома в

...
От петък системата с есемеси за напускане на дома в
Коментари Харесай

В Гърция отпадат много ограничения

От петък системата с есемеси за овакантяване на дома в Гърция ще завърши, полицейският час ще стартира в 12,30 след среднощ вместо в 11 часа вечерта, а рестрикциите за пътешестване в страната ще бъдат отстранени като част от поетапно завръщане към нормалност след месеци на ограничавания, оповестява вестник " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ние оставяме локдауна зад нас, акцентира заместник-министърът за съгласуваност на държавната активност Акис Скертос.
Също от петък системата за извършване на покупки с " кликни и вземи " и " кликни и пазарувай " ще се бъде анулирана, защото търговията се връща към нормалната си работа. В мощ ще бъдат здравни протоколи, предвиждащи да има един покупател на 25 квадратни метра.

От петък гръцката версия на " зелен документ " за пътешестване до островите /с изключение на Лефкада и Евия/ влиза в действие, с лодка или по въздух. Тези, които желаят да пътуват, би трябвало да имат документ за имунизация /14 дни след втората доза/, отрицателен резултат от PCR тест, осъществен до 72 часа преди пътуването, отрицателен резултат от бърз тест или бърз домакински тест, осъществен в околните 24 часа, или документ, удостоверяващ преболедуване на COVID-19. Всички локални и задгранични пасажери на възраст над 5 години ще бъдат задължени да съблюдават тези условия.

Ресторантите в Гърция ще останат без музика през месец май. Детските градини ще се отворят на 17 май, летните кина ще отворят на 21 май, а културните пространства навън - на 28 май. От юни ще бъде разрешено провеждането на сватби и кръщенета навън с най-много 100 присъстващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР