От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12

...
От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Частичен локдаун в София

От петък, 12 март, всички възпитаници от 5 до 12 клас в София минават на онлайн образование, а всички заведения, включително и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с лимитирано работно време до 22 ч.

Преустановява се присъственото образование във висшите учебни заведения и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на деяние на тези ограничения все още е двуседмичен – от 12 до 26 март. Това реши софийския действен щаб на съвещанието си през днешния ден.

Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова.

По предложение на шефа на СРЗИ доктор Пенчев се обмисля стягане на ограниченията при продължаващ растеж на заболеваемостта с прекратяване на визитите в огромните търговски центрове и фитнес залите.

Столична община, Столичната здравна ревизия и Столична дирекция на вътрешните работи стартират засилени инспекции за спазването на ограниченията в комерсиалните обекти, заведения за хранене и заведения, както и в градския превоз.
Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от у дома или на смени, където е допустимо.

В домовете за обществени услуги на територията на Столична община се не разрешават визитите на външни лица.

На територията на Столична община се не разрешава провеждането на проведени екскурзии, фестивали и събори, при които се възнамерява събиране на огромен брой хора навън.

Софийският действен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за училищен надпревари и олимпиади, които са обмисляне за месец март, включително и пролетните математически надпревари, планувани за края на месеца.

По последни данни София мина прагът от 500 болни на 100 хиляди души. Притеснителен е фактът, че междинната възраст на инфектираните с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.

Чувствително се усилва и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на приетите в болница набъбна с 645 души. С 30% се усилват позвъняванията към Спешна помощ за случаи с ковид.

По данни на Столичната здравна ревизия общият брой на имунизираните жители на територията на Столична община е над 86 хиляди В днешният ден не престават имунизациите на жители, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани.

В последната седмица екипите на Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали 298 търговски обекта. Над 1400 инспекции са направени от екипите на Столичен инспекторат в комерсиалните центрове, както за носене на маски, по този начин и за надопускане на скупчване на по-голям брой гости. 1912 са инспекциите за съблюдаване на карантината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР