От партия Воля стартират кампания за организиране на референдум. Днес

...
От партия Воля стартират кампания за организиране на референдум. Днес
Коментари Харесай

"Воля" стартира кампания за организиране на референдум

От партия " Воля " започват акция за образуване на референдум. Днес водачът й Веселин Марешки кани всички политически партии и неправителствени организации на среща в Народното събрание, с цел да обсъдят значими за обществото въпроси и с цел да се включат в Инициативния комитет по образуване на националното допитване.

Референдумът, който от партия „ Воля “ предизвикват, ще включва 4 въпроса. Най-важният, по думите на ръководителя на партията Веселин Марешки, е този за еврото и би трябвало ли то да бъде въведено в България. Останалите са - да имат ли право необразовани да гласоподават, да има ли видеонаблюдение в края на изборния ден при отварянето на урните и броенето на бюлетините и да се внасят ли отпадъци от Европа и Третия свят. Специално за първия въпрос, съгласно договорa от Лисабон за Европейския съюз България е задължена да одобри еврото, без за това да има периоди, тъй че надали той ще бъде почетен, даже и референдумът да се случи.

„ Защото златно предписание за демократичните страни е допитването до суверена. През годините никой не попита българския народ дали да членува в Европейския съюз, дали да членува в НАТО... Затова ние отговаряме с действителни прагматични решения. Стартиране на референдум, разгласяваме 4 значими тематики, подготвени сме за други хора да се включат и да прибавяме още тематики в референдума “, съобщи Марешки, представен от БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР