От парламентарната група на Възраждане заявиха на брифинг в парламента,

...
От парламентарната група на Възраждане заявиха на брифинг в парламента,
Коментари Харесай

„Възраждане“ поиска оставката на управителя на БНБ: Банката работи за унищожаване на българския лев

От парламентарната група на " Възраждане " обявиха на брифинг в Народното събрание, че в Българската национална банка (БНБ) тече усилена подготовка за влизането на България в еврозоната. От партията на Костадин Костадинов сигнализираха, че по този метод е почнала процедурата по унищожаването на българския лев и валутния ръб.

От групировката споделиха, че в сряда са били " брутално " излъгани от шефа на Българска народна банка Димитър Радев, който ги уверил, че страната ни не прави основна подготовка за участие в еврозоната.

Но в този момент разбираме, че се работи в тази тенденция и протичат избрани процеси и установихме, че се работи по много неща и на процедура Димитър Радев ни излъга в очите. От Българска народна банка вземат участие в работни групи на Европейската централна банка и Европейската комисия, оповестиха от партията.

По думите на " Възраждане " към този момент се приготвя замяната на българския лев с евробанкнотите

„ Изпълняват план по какъв начин бюджетните заплащания ще стават по разпоредбите на еврозоната и план за присъединение на българската платежна система към европейската. Радев сподели брутална неистина и в тази връзка желаеме да кажем, че от Възраждане одобряваме това, което прави Българска народна банка, като една огромна подмолна акция, която цели заличаване на финансовата ни самостоятелност, валутния ръб и българския лев “, допълниха от групировката на Костадинов.

От " Възраждане " настояха Димитър Радев да си подаде оставката като шеф на Българска народна банка, както и да бъдат прекратени всевъзможни процеси и процедури по влизането на страната ни в еврозоната.

Няма да позволим еврото да бъде вкарано под масата в България. Ако желаят война с българския народ, ще си я получат. Димитър Радев е лице, което работи против националните ползи на България, споделиха още от третата политическа мощ в 49-ото Народно заседание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР