От парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще се явят в разширен

...
От парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще се явят в разширен
Коментари Харесай

Започват консултациите за кабинет: ГЕРБ-СДС при президента ...

От парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще се явят в уголемен състав на свиканите от президента Румен Радев съвещания за сформиране на държавно управление. Това разгласи в коридорите на Народното събрание Томислав Дончев, написа dariknews.bg.

" Относно свиканите на следващия ден съвещания, ние ще се явим. Може би е редно да се явим в уголемен състав, тъй като има няколко значими тематики за диалог. Първата, несъмнено, главната, възможностите, опциите за съставяне на ръководещо болшинство и на държавно управление в границите на този парламент. Наред с това ние считаме, че има и други значими теми-бюджет за 2023-та, с каква бюджетна технология се подхожда, титулярен бюджет, удължение на бюджета за 2022 година, параметри в него. Разбира се и други тематики, в това число и тематиката енергетика ", безапелационен бе Дончев. 

" Относно заявеното предпочитание на президента да не бърза с връчването на мандатите, смятам, че това е вярно. На този парламент би трябвало да се даде късмет, тъй като в противоположен случай опцията " бързи избори ", би произвела сегашната обстановка и ние бихме били сложени пред същите задания, пред които сме сложени сега ", безапелационен бе Дончев.

" Единствената разлика, която би се отразила в отлив от поддръжка на някои политически сили е тематиката за отговорността. Кой ще е отговорен за неспособността на това Народно заседание да образува ръководещо болшинство ", изясни Дончев. 

" Считам, че на това Народно заседание би трябвало да му бъде даден късмет ", безапелационен е депутатът от ГЕРБ.

Дончев е изясни, че по-добър вид за него е удължение на бюджета за 2022 година до месец март-април следващата година, вместо приемане на различен базов бюджет. 

" Разговорът за пълностоен бюджет, с политики, без значение в коя сфера, би трябвало да се води, когато има такова държавно управление ", безапелационен е Дончев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР