От Паметника на Съветската армия в София ще тръгне шествието

...
От Паметника на Съветската армия в София ще тръгне шествието
Коментари Харесай

Прайд парадът и шествие за семейството ще се противопоставят в София

От Паметника на Съветската войска в София ще тръгне шествието на 15-ия София Прайд 2022. Инициативата в поддръжка на човешките права в България е под мотото " Горди да бъдем ". Организаторите оповестиха, че чакат хиляди хора от страната, предава БНР.

Преди шествието на " София прайд " ще има концерт пред Паметника на Съветската войска. Вратите ще отворят в 14:00 ч., музикалната стратегия ще стартира тъкмо в 16:00 ч., а самото шествие ще се организира от 19:30 до 21:00 ч., предава БГНЕС.

На столичния площад " Независимост " пък е проведен протест под наслов " Да съхраним националните обичайни полезности ", а на площад " Света Неделя " - поход за фамилията. Това шествие също е с начален час 14 ч., само че пред Народения спектакъл " Иван Вазов ". 

Маршът за свободата и фамилията и " София прайд "  са с обща дата, само че с разнообразни идеология. Организаторите и на двете събития заподозряха целеустремено опълчване на двете гледни точки, оповестява bTV. " София прайд "  тази година ще е в поддръжка на " Киев прайд ". Част от събитията ще са за събиране на средства за хората в Украйна.

По-рано през седмицата Светият Синод на Българската православна черква изрази своето отрицание и противоречие с организирането и провеждането на прайда. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР