От опит знаем, че независимо какъв е предпочитаният ни ритуал

...
От опит знаем, че независимо какъв е предпочитаният ни ритуал
Коментари Харесай

За да заобичате новия блясък на кожата си

От опит знаем, че без значение какъв е пожеланият ни обред за грижа за кожата заран и вечер, несъмнено най-ключовата стъпка си остава нейното разчистване и подготовка за всичко, което ѝ следва – от динамичен ден до здравословен сън.

Много марки през днешния ден ни оферират разнообразни артикули за тази фаза, като се базират на съставки, които следва да щадят кожата, само че и надлежно правят вярната работа за нея. Винаги обаче избираме най-хубавите в тази област - Biologique Recherche, компанията основала крайъгълния камък на метода на епидермалното възобновяване - лосионът P50, преди цели 40 години. Продуктът „ Lotion P50 “ е многофункционален лосион, който сплотява по този начин търсените от нас резултати - ексфолира, пречиства, почиства, обновява епидермиса, оказва помощ за поддържането на киселинно рН на епидермиса. С това всекидневно нежно филтриране, кожата става по-здрава и възвръща младежкия си цикъл на възобновяване.

Малко история:

Всичко стартира през далечната 1970 година от френския биолог доктор Иван Алуш и брачната половинка му Жозет – козметик и физиотерапевт. Тя в началото употребява формулата за свои близки другари и клиенти, само че не след дълго, с помощта на чудесните резултати, продуктът добива всеобща известност. Именно този артикул и необятното му разпространение стои в основата на основаването на компанията Biologique Recherche през 1977 година – доктор Алуш създава формулите, а Жозет техниките за използване.



Един лосион = на цялостна терапия:

Химическото ексфолиране на кожата е процедура, която се случва с помощта на локалното приложение на коктейл от хидрокси киселини. Всички лосиони P50 съдържат мощна композиция от ексфолианти - AHA (алфахидрокси киселини), BHA (бетахидрокси киселини) и PHA (полихидрокси киселини): млечна киселина, ябълчена киселина, лимонена киселина, салицилова киселина и глюконолактон, които работят като тънък химически пилинг. Те подкрепят естествените процеси на унищожаване на мъртвите кафези, които се намират на повърхността на роговия пласт, подтикват клетъчното възобновяване и способстват за хидратирането на кожата. PHA киселините балансират страничните резултати на АHA киселините, тъй като са по-деликатния ексфолиант от тях. BHA киселините, най-използвана в козметиката от които е салициловата, имат по-малки по мярка молекули от останалите две и за разлика от тях са мастноразтворими, а не водоразтворими. Поради това проникват най-дълбоко, като съумяват да разтворят себума и замърсяванията, с изключение на мъртвите кафези, а също имат антибактериално и успокояващо деяние.



Има разнообразни разновидности на P50. За комбинирана и себорейна кожа - P50, за сензитивна кожа - P50W, а за зряла и/или обезводнена кожа - P50V. Плюс P50 PIGM 400 – лосион за предварителна защита и/или изсветляване на пигментните петна.

Lotion P50 несъмнено не е като другите артикули на пазара, които съдържат киселини. Той също хидратира кожата. Както демонстрира името му, лосионите P50 нежно възобновяват кожата за 50 дни – „ P “ значи пилинг, а „ 50 “ значи за 50 дни – което съставлява към два епидермални цикъла, за гальовен, само че ефикасен ексфолиращ развой.

В продължение на 40 години, Biologique Recherche създава тази неповторима стратегия за грижа за кожата, която подкрепя естествения развой на ексфолиране на епидермиса, с цел да подкрепи реконструирането на епидермалния щит.



 

Всяка кожа е неповторима:

Тук е доста значимо да споменем, че в главната на философията на Biologique Recherche и тяхната патентована методология е точно вярната лична диагностика, потреблението на новаторски артикули и прецизни протоколи, тъй като всяка кожа е неповторима. В продължение на десетилетия методологията е прецизирана и усъвършенствана, с цел да отговори на потребностите на всеки вид кожа, тъй като както самият доктор Алуш споделя: „ Кожата е отражение на самите нас. Нейното положение не е статично, тя се трансформира в течение на един ден и на целия ни живот. Всеки човек има разнообразни положения на кожата (Skin Instants©). Методологията на Biologique Recherche третира епидермиса на всеки човек по личен метод. “

Първата стъпка е диагностиката или предварителната оценка на положението на кожата, с цел да бъде основан най-прецизния протокол за лекуване. Във втора фаза – инициализация, се правят подготовка и балансиране на епидермиса, следвайки прецизен и непоколебим метод, учреден на надълбоко разчистване на кожата в комбиниране с дрениращ и скулптуриращ масаж. Именно тук, намира своето място магическиият P50. Последната фаза – лечебната, е планувана да се оправи с съответния проблем и неговото отнасяне в дълбочина. Тук се включват артикули с най-висока централизация и брой на дейни съставки, от време на време до 57.



Начин на приложимост:

Освен състава, от основно значение за резултата върху кожата са потреблението и нанасянето на продуктите. Както у дома, по този начин и при професионалните лечения, се употребяват специфични техники за нанасяне. P50 се слага на памучен тампон и се нанася с потупващи придвижвания в посока нагоре, в никакъв случай с триене или повторение. Може да се приложи леко заличаване по носа, само че наложително постоянно би трябвало да е нежно.

Студената вода също е извънредно значима. Процедурите за лице на Biologique Recherche в никакъв случай не включват пара или горещи кърпи. Парата не е добра, тъй като нарушава салдото на pH на кожата. При повишение на температурата на кожата, тя става по-алкална, порите се уголемяват, нарушава се хидролипидната тога на епидермиса, което води до дехидратация и провокиране на възпаления.

Д-р Алуш е първият, който разпространява студената технология. Според него даже топлината от ежедневните душове е прекомерна за кожата. Той предлага да напръскваме лицето си със студена вода след всеки душ или да използваме кубче лед, след нанасянето на продукта. Biologique Recherche даже са основали и специфични принадлежности, които обезпечават в допълнение изстудяване и утешение на кожата по време на лечения и процедури, наречени Cryo-Sticks.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР