От ООН предложиха съдействие, след като водите на язовир Каховка

...
От ООН предложиха съдействие, след като водите на язовир Каховка
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли искане на ООН за достъп до наводнени райони под руски контрол в Украйна

От Организация на обединените нации предложиха подпомагане, откакто водите на язовир " Каховка " заляха тези региони и прекъснаха доставките за цивилни. Денис Браун прикани съветските управляващи да работят в сходство със отговорностите си - според интернационалното филантропично право и според правилото, че не може да бъде отказана помощ на нуждаещите се.

 

Повече от 50 души са станали жертви на наводненията, като 35 са починали в следените територии от съветската войска, до момента в който по данни на Киев има 17 починали, а над 30 са в неопределеност. Повече от 11 хиляди души са били евакуирани от двете страни.

Остава възбраната за къпане на плажовете на украинския черноморски град Одеса поради заплаха за здравето.

 

Десетки ракети от вида " Кинжал " и " Калибър " и към петдесет дрона са били унищожени през миналата седмица от украинската защита, съобщи украинският президент Володимир Зеленски:

 

" Колкото и в Русия да настояват, че нашите противовъздушни системи " Пейтриът " са унищожени, би трябвало да е ясно, че те са си тук и смъкват всички съветските ракети. По допустимо най-ефективния метод. Нито един " Пейтриът " не е погубен! ".

 

Двама души са починали и двама са били ранени при съветски обстрел в Сумска област през последното денонощие, оповестиха от локалната администрация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР