От окончателните резултати от широкомащабните клинични изследвания на ваксината на

...
От окончателните резултати от широкомащабните клинични изследвания на ваксината на
Коментари Харесай

Разочарование: тази ваксина има ефективност под 50%

От окончателните резултати от широкомащабните клинични проучвания на имунизацията на немската лаборатория " Кюрвак " излиза наяве, че тя е с успеваемост от 48 %, заяви " Кюрвак ", съобщи Франс прес.

Сред участниците в проучванията " кандидат-ваксината показва обща успеваемост от 48 % ", съобщи " Кюрвак ". Този резултат беше предвидим, като се вземе поради, че в средата на предишния месец бяха оповестени предварителни резултати от тестванията на имунизацията, които предизвикаха отчаяние, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според " Кюрвак " имунизацията се показва по-добре при хора на възраст от 18 до 60 години. При тях тя доближава до успеваемост от 53 %. При слагането на имунизацията на хора от тази възрастова група, тя показва успеваемост от 77 % при предотвратяването на междинните и тежките форми на заболяване от COVID-19 и 100 % успеваемост при предотвратяването на хоспитализациите и смъртните случаи. От наличните досега данни не може да се откри по статистически явен метод каква тъкмо е успеваемостта на имунизацията при хората на възраст над 60 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР