От офиса на евродепутата Елена Йончева съобщават тази сутрин, че

...
От офиса на евродепутата Елена Йончева съобщават тази сутрин, че
Коментари Харесай

Напразно ли летя Гешев до Страсбург?

От офиса на евродепутата Елена Йончева оповестяват тази заран, че има опити съвещанието на Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права на Европейския парламент, на което през днешния ден би трябвало да бъде изслушан основният прокурор Иван Гешев, се прави опит да се осуети.

С мотив, че през вчерашния ден Висш съдебен съвет е взел решение за освобождението на Иван Гешев, ЕНП и нейни представители се пробват за анулира чуването на основния прокурор. Член на ЕНП е ГЕРБ.

От офиса на Елена Йончева напомнят, че съгласно член 129 алинея 2 от Конституцията на Република България, " Председателят на Върховния касационен съд, ръководителят на Върховния административен съд и основният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия правосъден съвет за период от седем години без право на наново избиране. Президентът не може да откаже назначението или освобождението при наново направено предложение. "

Докато президентът не вземе решение, Иван Гешев е към момента основен прокурор на Република България.

Заседанието на Мониторинговата група е планувано за 10 ч. българско време.

Припомняме, че през вчерашния ден с прессъобщение прокуратурата удостовери, че при чуването си Иван Гешев има желание да осведоми представителите на Европейския парламент за хода на делото по абсурда Барселонагейт, по което точно желае имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, само че и за така наречен следствие за златните кюлчета - още веднъж обвързвано с някогашния министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР