От Община Бургас напомнят на всички родители на деца във

...
От Община Бургас напомнят на всички родители на деца във
Коментари Харесай

Важно за родителите в Община Бургас: Вижте кога стартира приемът в ясли и детски градини

От Община Бургас припомнят на всички родители на деца във възраст за записване в ясла , детска градина и полудневни подготвителни групи към учебни заведения, че от 08:00 часа на 10 април електронната система за банкет: ще бъде задействана в режим за кандидатстване .

Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето . Ако детето е живяло повече от 2 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес , попадащ в прилежащия регион на желаната детска градина, ще получи 300 точки . За съпоставяне – дете с непрекъснат или сегашен адрес , отвън съответния съседен регион към детската ясла или градина, ще получи едвам 1 точка . При записани деца за банкет в една и съща градина с еднакъв брой точки под внимание се взима времето на регистрация .

Важно е да се има поради, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в учебни заведения, предоставена в електронната система за записване, касае съответните Центрове за административни услуги , а не жилищните комплекси. Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. „ Възраждане “ да посочат детско заведение в регион „ Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в градина в ж.к. „ Меден рудник “ .

За да се избегнат злоупотреби , заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО .

Свободните места за банкет в детска ясла и градина общо на територията на община Бургас са 2400 , като надлежно за ясла са 900 , а за детска градина – 1500 .

Кандидатстването за банкет в независими ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към учебни заведения ще продължи от 08:00 часа на 10-ти до 18:00 часа на 24-ти април .

Резултатите от първо класиране ще бъдат оповестени от 10:00 часа на 8-ми май , а родителите на класираните деца би трябвало да ги запишат в детското заведение, в което за признати от 10-ти до 16-ти май. Родителите на неприетите на първо класиране деца могат да трансформират реда на желанията за второ класиране от 22-ри до 30 май .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР