От обединение Бъдеще за туризма настояват за оставката на министъра

...
От обединение Бъдеще за туризма настояват за оставката на министъра
Коментари Харесай

Туристическият бранш излиза на протест - настоява за спешна среща с министъра

От обединяване " Бъдеще за туризма " упорстват за оставката на министъра на туризма и на следващия ден излизат на митинг.

Те са недоволни от новите условия, по които би трябвало да получат неусвоените до този миг 16,5 милиона лв. помощ за бранша.

Според тях новата разпоредба е неуместна, а страната не е подсигурила сумите на клиентите за предплатените туристически пакети.

Те дадоха образец с проблема с гръцкия туроператор, който разгласи, че няма да работи до 31 юли и, в случай че държавното управление не чуе настояванията им, образецът може да се повтори и у нас.

" За страдание това, което алармирахме преди една година и предвиждахме, стартира да се случва, въпросът " Музенидис " е единствено върха на айсберга. Ако продължи тази обстановка, просто ще се случи в доста по-голям мащаб. Без да желаеме да всяваме боязън, просто желаеме да покажем действителността, която е грозна, в случай че няма дейности от страна на страната ", съобщи Павлина Илиева, ръководител на Управителния съвет на обединяване " Бъдеще за туризма ".

" Българските туроператори не са готови да посрещнат компликациите, които се задават от това, че браншът не е работил година и половина и някои туроператори е допустимо да банкрутират. Това ще сътвори в допълнение напрежение по туроператори, които сега работят, а още не са се издължили на хората от 2020 година, тъй като към момента не е решен този проблем, както беше решен в другите страни от Европейския съюз ", добави Димитър Балтов, заместник-председател на Управителния съвет на обединяване " Бъдеще за туризма ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР