От НЗОК съобщават, че 14 ДКЦ- та и 16 Медицински

...
От НЗОК съобщават, че 14 ДКЦ- та и 16 Медицински
Коментари Харесай

119 лечебни заведения от извънболничната медицинска помощ ще работят като "Covid зони"

От НЗОК оповестяват, че 14 ДКЦ- та и 16 Медицински центъра за извънболнична здравна помощ в София град са сключили спомагателни съглашения за " Covid зони " към 20 януари т.г. Едно ДКЦ в РЗОК - София област и три МЦ (Медицински центъра) в общините Годеч, Своге и Горна Малина.

За работа като " Covid зони " контракт с НЗОК в страната най-вече Covid зони, които ще обслужват пациенти със признаци на Covid 19 са в градовете Пловдив, Бургас, Габрово, Стара Загора и Варна.



С решение на Министерски съвет се трансформираха на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Това оповестяват от публичния фонд.
За представители на страната са избрани Васил Пандов, Виолета Лорер и Естел Василева - Тодорова, на мястото надлежно на доктор Александър Златанов, Людмила Петкова и Мария Беломорова.

Васил Пандов е шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето. Той е лекар по право от 2013 година, правист на Българския лекарски съюз от 2003 до 2009 година и на Българския фармацевтичен съюз от 2007 година

Виолета Лорер през 2013 година, заема поста зам.-министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на министър-председателя Марин Райков, а през 2021 година заема поста зам.-министър на финансите в първото служебно държавно управление на министър-председателя Стефан Янев. През интервалите на заемане на двете длъжности е член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Понастоящем е шеф на кабинета на финансовия министър Асен Василев.

Естел Василева - Тодорова през 2013 година приключва интернационалните стопански връзки в УНСС. В интервала май - август 2021 година е консултант на министъра на финансите в първото служебно държавно управление на министър-председателя Стефан Янев. От известието не излиза наяве каква е ролята ѝ в държавния уред сега и като каква влиза в Надзора на Касата.

За ръководител на Надзорния съвет на НЗОК е избран Васил Пандов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР