От няколко лета насам виждаме навсякъде поли с миди дължина,

...
От няколко лета насам виждаме навсякъде поли с миди дължина,
Коментари Харесай

Бриджит Бардо и историята на легендарната карирана пола, която носим до днес

От няколко лета насам виждаме на всички места поли с миди дължина, а каретата в бяло и синьо или бяло и розово са си лятна класика. Но знаехте ли, че този тренд не е от през вчерашния ден и идва от не кого да е, а от именитото Бриджит Бардо?

Някога каретата са били носени от дамите в селата или се употребявали за покривките за маса, до момента в който един ден шивачът Жак Естерел не взема решение да  използва подобен плат за булчинската рокля на Бриджит Бардо. Избира каре в розово и бяло и няколко години по-късно всички дами в се разхождат в облекла с сходен принт.



През 1959 година излиза филмът “Искате ли да танцувате с мен? ” с Бриджит Бардо в една от основните функции. За костюмите дава отговор Жак Естерел и там я виждаме за пръв път в паметната пола на сини и бели карета, принт, който получава името виши. Тя бързо се трансформира в една от най-разпознаваемите облекла, която от киното се придвижва както и на стилния подиум, по този начин и в дрешниците ни. Не единствено тъй като Бриджит Бардо несъмнено е била фешън икона, а и тъй като кройката напълно се вписва в нейния мекушав жанр и всяко момиче мечтае да има нейната прелест. 


 
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР