От няколко часа има ново предложение за лекарство за коронавируса.

...
От няколко часа има ново предложение за лекарство за коронавируса.
Коментари Харесай

Лекарство срещу краста дава надежди за бързо справяне с COVID-19

От няколко часа има ново предложение за лекарство за ковид. " Става дума за ивермектин, което се употребява за краста. ", показа в студиото на Българска национална телевизия тази сутрин водещият български кардиолог проф. доктор Иво Петров.

" Предполагам, че го има и в България. Ползва се във ветеринарната медицина ", разясни професорът. Предложението за терапия с този медикамент идва след резултати от взаимни изследвания на  Института за биомедицински открития в Университета Монаш в Мелбърн, Австралия, дружно с Института за болести и имунитет „ Питър Дохърти “ (Peter Doherty). В лабораторни условия кафези от новия ковид са били третирани с антипаразитното лекарство, наречено Ивермектин и.  в положение да убие новия ковид за 48 часа, написа испанското издание " 20 минутос “, представено от уеб страницата bulgaros.ovh. 

" Установихме, че даже единствено една доза може да отстрани цялата вирусна РНК в границите на 48 часа ", разясняват откривателите, чиято работа е оповестена в списание Antiviral Research.

Антипаразитното лекарство, одобрено от Американската организация по медикаментите (FDA), доказано е дейно против необятен набор от вируси, в това число ХИВ, денга, грип и зика. Използва при кучета и котки за лекуване на разнообразни болести. Това е едно от най-широко употребяваните медикаменти за попречване на зараза с дирофиларии при кучета (също се употребява при котки за същата цел, само че в по-малка степен).

Експертите предизвестяват, че към момента предсти да се създадат няколко теста, преди да бъде реализиран крайният резултат.

" Ивермектин е едно от най-широко употребяваните медикаменти за попречване на зараза и се смята за безвредно лекарство. Следващата стъпка е да определим дозата, която може да се употребява при хора. ", акцентират специалистите.

От началото на пандемията учени от целия свят работят в три съществени посоки за справяне със болестта: търсене на ефикасна ваксина, основаване на медикаменти против заболяването и така наречен пренасочване на към този момент известни лечебни препарати и лечения. Последният метод кардинално е считан за най-ефективен като бърз отговор, защото първите два изискват време от порядъка на най-малко година, година и половина за клинични тествания и наблюдения за изключване на възможен риск от странични резултати.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР