От НКЖИ са поискали изходни точки от Община Пловдив, на

...
От НКЖИ са поискали изходни точки от Община Пловдив, на
Коментари Харесай

НКЖИ се разбърза за новия Бетонен мост, започва да го проектира

От НКЖИ са поискали изходни точки от Община Пловдив, въз основата, на които да стартира техническото планиране на новия Бетонен мост. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев съобщи, че през последните  седмици тече дейна връзка сред двете институции.
Прочетете още
„ С държавната компания обсъждаме новото оборудване, което  е от изключителна значимост за града. С даването на изходните  точки и координатите на Бетонния мост, те могат да стартират и техническия план, който ще стъпи на идейната разработка. Цялото планиране ще е за сметка на НКЖИ, а по-късно ще търсим дружно финансиране за реализацията ”, изясни Райчев.

Новото оборудване се възнамерява да бъде смесена от с стоманени пилони и стоманобетонна структура. В идейната разработка е заложено да има детелина на второто равнище, която да дава благоприятни условия за качване и слизане и в двете посоки – към Централна гара и Сточна гара.

Ангажиментът е сегашният бетонен мост да бъде съборен едвам когато се пусне пробивът под гарата. В същото време, с цел да се случи повдигането на жп линиите, би трябвало да се демонтира остарялото оборудване и да се стартира построяването на новото. Крайният период за реализацията на пробива под гарата е 31.12.2023 година.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР