От неделя България и Хърватия стават част от групата държави

...
От неделя България и Хърватия стават част от групата държави
Коментари Харесай

Германия включи България сред високорисковите държави

От неделя България и Хърватия стават част от групата страни от Европейски Съюз, оповестени за високорискови коронавирус зони, реши немското държавно управление, заяви организация ДПА, представена от БГНЕС.

Всеки, който не е изцяло имунизиран или излекуван, и влиза на територията на Германия от високорисков регион, би трябвало да бъде подложен под карантина за 10 дни. Срокът на карантината може да се редуцира до пет дни след показване на негативен тест за ковид. Досега Румъния, Литва и Словения бяха единствените държави-членки на Европейския съюз, по отношение на които се ползва това предписание.

Всички влизащи в Германия от България ще би трябвало да попълнят цифрова форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено удостоверение от https://www.einreiseanmeldung.de/#/. Всички влизащи в Германия е належащо да показват Коронавирус документ - негативен тест (PCR-тест, изработен не по-късно от 72 часа или бърз антигенен тест, не по-стар от 24 часа преди влизането), документ за имунизация или документ за преболедуване. Тест не се изисква от деца под 12 години, оповестиха от Министерство на външните работи.

Сертификатът би трябвало да бъде качен на https://www.einreiseanmeldung.de. Пътуващите следва да употребяват самостоятелния линк, който са получили в потвърждението за направена цифрова предварителна регистрация (PDF документ).

Като Коронавирус документи се признават: документ за имунизация – цялостна имунизация като от слагането на последната доза да са минали 14 дни; документ за преболедуване - позитивен PCR тест за COVID-19, изработен минимум 28 дни и оптимално 6 месеца преди влизането в Германия; негативен тест – признават се PCR, LAMP, TMA, като тестът би трябвало да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия. Може да бъде показан и антигенен тест, не по-стар от 24 часа, при престой в район с висок риск. Не се признават тестванията за антитела.

Подробна информация за типовете приети проби може да бъде открита на следния линк: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html

Всички жители, които не са имунизирани или не могат да потвърдят, че са преболедували коронавирусната зараза в границите на последните 6 месеца, подлежат на наложителна 10-дневна домашна карантина. Тя може да бъде прекъсната след даване на негативен PCR-тест най-рано 5 дни след влизане в Германия. Резултатът би трябвало да се съхранява в продължение на 10 дни след теста.

Децата под 12 годишна възраст подлежат на наложителна пет дневна домашна карантина, която изтича автоматизирано на 5-ия ден от идването в Германия. Следва да се има поради, че е допустимо условията да се разграничават в другите федерални провинции.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с

Посолство на Република България във Федерална Република Германия, Берлин на тел.: +49 30 201 09 22; С Генералното консулство във Франкфурт на Майн на следните телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10; С Генерално консулство на Република България в Мюнхен на следните телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15. Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР