От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН

...
От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН
Коментари Харесай

Ураганът нанесе погроми в цялата страна, спешно вдигат до оранжев код в 3 области - ето кои са

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките трансформираха предупредителния код за мощен вятър от жълт на по-опасния оранжев за други три области с изключение на за Кърджали: София-град, Враца и Хасково.

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват, че в София-град духа мощен, в южните квартали на столицата и плевел стремителен вятър от юг-югозапад с пулсации до 24-26 м/сек. (над 93 км/ч).

В регионите от област Враца, ситуирани наоколо до северния скат на Стара планина, ще духа мощен и плевел югозападен вятър - пориви до 30-32 м/сек. (над 115 км/ч.).

В Хасково и Кърджали ще духа мощен и плевел югозападен вятър - пориви 25-29 м/сек. (над 104 км/ч.).

При оранжев код от Национален институт по метеорология и хидрология предлагат на хората да бъдат подготвени за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от пострадвания от летящи предмети. Възможни са разстройства в електроснабдяването.

В областите Монтана, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас остава в действие жълтият сигнален код за мощен вятър.

При жълтия код хората би трябвало да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети. Синоптиците показват, че затова са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР