От началото на юли всички заведения, хотели и търговски обекти

...
От началото на юли всички заведения, хотели и търговски обекти
Коментари Харесай

Хотели и търговски обекти получават музикален лиценз и онлайн

От началото на юли всички заведения, хотели и търговски обекти могат да получат музикален лиценз от " Музикаутор " напълно онлайн.

Процедурата редуцира оптимално времето за издаване на музикалния лиценз, който е наложителен за обектите, в които звучи музика. Тя се състои от две елементи. В първата притежателите на туристически и търговски обекти подават поръчка посредством взаимната онлайн платформа на Музикаутор и Профон MusicPRO –, която пресмята автоматизирано дължимите хонорари за авторски и сродни права.

Във втората се подписва договорът с " Музикаутор ", с който се уреждат авторските права за музиката. Собственикът получава на имейла си инструкции и единствено след няколко кликвания договорът е подписан, без за това да е нужен дипломиран електронен автограф, прецизират от " Музикаутор ".

След осъществяване на заплащането притежателят на заведението, хотелът или комерсиалният обект, ще получи контракта по електронен път с всички приложения и лиценза за съответния обект. По пощата той ще получи само стикера, който се залепва на входа на обекта и служи за инспекция на валидността на музикалния лиценз от страна на контролните органи – Министерството на културата и общинските инспекторати.

Лицензът обезпечава позволение да се употребява целия международен музикален репертоар без ограничаване от източника – радио, телевизия, интернет, дискове.

Чрез новата услуга " Музикаутор " се стреми освен да даде на ползвателите най-лесния и бърз метод за споразумяване на авторските права за музиката, само че също и да внедри нови екологични практики.
Услугата, която дава " Музикаутор ", стана факт, откакто мина пилотна фаза и към този момент работи на цялостни обороти. С нейното внедряване се чака да се усъвършенства администрирането на договорите, да се прекрати размяната на хартиени документи посредством пощи и куриери, което има значителен екологичен резултат.

От " Музикаутор " афишират и че напълно скоро следва да стартира да се предлага нова услуга - онлайн сключване на контракти за лицензиране на концерти и други събития с музика, от която ще могат да се употребяват всички уредници на сходни събития, в това число клубове и концертни зали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР