От началото на военните действия в Газа Израел е емиминирал

...
От началото на военните действия в Газа Израел е емиминирал
Коментари Харесай

Израел е елиминирал поне една четвърт от бойците на Хамас

От началото на военните дейности в Газа Израел е емиминирал една четвърт от силите на палестинската радикална формация Хамас. Твърдението е на министъра на защитата на Израел Йоав Галант.

 

 
Те нямат доставки, муниции, подкрепления. Трудно е да лекуват ранените си. Ние към този момент елиминирахме най-малко една четвърт от терористите на Хамас, също толкоз са ранените терористи. Пясъчният часовник се обърна против тях.
Йоав Галант – министър на защитата на Израел

Военният напън против град Хан Юнис в южната част на Газа ще продължи, увери представител на израерлската войска. По думите на контраадмирал Даниел Хагари, в региона са били убити повече от 2000 палестински бойци.

Унищожена е забележителна подземна инфраструктура и обекти за държане на заложници. В последните часове израелските сили обкръжиха бойци на Хамас в квартал Шати в град Газа, като са обединили сили с подразделения, изпратени от север.

При тази атака са били премахнати 30 бунтовници.

Междувременно над 100 хиляди палестинци са избягали от Хан Юнис, откогато израелските сили са влезнали в него.

Повечето от тях са се насочили към Рафа, покрай границата с Египет, натоварени с движимости от първа нужда.

 

 
Съпругът ми бе задържан от израелската войска. Пуснаха да минат единствено дами и деца. Мъжете останаха там. Дрехите и памперсите на детето останаха при мъжа ми. Лидерите на Хамас се крият, а ние плащаме цената. Обикновените хора заплащат цената.
Зехра – разселелена палестинка от Хан Юнис 

По данни на Организация на обединените нации към 1.5 милиона души или към две трети от популацията на Газа живеят при извънредно тежки условия в палаткови лагери в и към Рафа.

Но даже и там се усещат застрашени, защото Израел постоянно нанася въздушни удари по града.

Междувременно 14 ранени деца от Газа бяха превозени със аероплан в Италия за лекуване.

Това е първата група от към 100 малолетни младежи, които дружно с членове на фамилиите им, ще бъдат отведени за дълготрайно лекуване в апенинската страна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР