От началото на учебната година учениците на ЧСУ Юрий Гагарин“

...
От началото на учебната година учениците на ЧСУ Юрий Гагарин“
Коментари Харесай

Уникална иновация ползват варненски ученици

 От началото на образователната година учениците на ЧСУ " Юрий Гагарин “ употребяват единствената по рода си у нас новаторска просветителна платформа LU PLAYGROUND.

Технологията е канадска и ЧСУ " Юрий Гагарин “ е единственото в България и Югоизточна Европа учебно заведение, което я употребява. Платформата съставлява интерактивна аудиовизуална система, която включва лазерен проектор, камера за хващане на придвижване, звуков и светлинен модул, който основава магични пространства, в които децата се учат, до момента в който се движат и играят.  

Съдържанието е създадена въз основата на модерна методология, интегрираща главните съставни елементи на детското развиване и покриваща най-високите международни стандарти.

Модерната платформа се ползва както в образованието по математика, по този начин и в часовете по околен свят, физика и астрономия, съветски и британски език.

Всъщност обяснението на комплицираната технология става напълно просто, когато тя се види в деяние. Децата се забавляват и по едно и също време с това получават познания, които другояче биха могли да наподобяват неразбираеми и скучни. LU трансформира учебната среда в завладяващо интерактивно пространство.

Екипът на частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ счита, че на децата би трябвало да се предлага най-хубавото и като методика и като технология, съчетано, несъмнено, с обичайни и потвърдили своята успеваемост способи. Училището съществува към този момент седем години измежду спокойствието и чистия въздух на естествен резерват " Камчия “ и се развива като същинско учебно заведение на бъдещето, съчетало в себе си грижата за здравето и сигурността на децата с най-хубавите образци от българската и съветската просветителни системи.

Интерактивната платформа LU ще бъде една от спирките в Деня на отворените порти, който ЧСУ " Юрий Гагарин “ в Санаторно-оздравителен комплекс " Камчия “ ще организира на 27 февруари (събота) от 10 до 16:30 ч. В рамките на самодейността ще бъдат спазени всички условия на противоепидемичните ограничения в страната.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР