От началото на тази седмица терористи по цялата територия на

...
От началото на тази седмица терористи по цялата територия на
Коментари Харесай

Терористи в Сирия масово се предават в плен

От началото на тази седмица терористи по цялата територия на Сирия всеобщо се предават в плен – някои избират на управляващите, други търсят непосредствено съветски поделения. Вълната условно стартира във вторник. Поради огромните загуби от сирийските войски и съветската авиация на изток в северната провинция Хама терористите са съществено демобилизирани, написа в собствен репортаж съветското издание „ Русская весна”.

Независимо от пристигналите подкрепления откъм Дейр ез-Зор, командирите приготвят оттегляне и приготвят опорни пунктове източно от град Акербат. В противоположен случай ги чака обграждане и попадане в плен.

В тази конюнктура от ден на ден джихадисти поставят оръжие. Например 15 от тях, заемащи отбранителни позиции в Хатемло в провинция Хама се предали с листовки, хвърлени им от авиацията.

Вчера държавните войски и техните съдружници освободили стратегически значими височини на изток от следения от държавното управление град Ал Сабура, достигайки покрайнините на Ал Дакила еш-Шамалия. Очаква се през днешния ден (петък) терористите да го изоставят, откакто градът бъде подложен от армията на огневи надзор от околните стратегически хълмове.

Терористите от ИД в региона на Итрия получили подкрепления от на практика необучени новобранци от подготвителния лагер в Ал Маядин в провинция Дейр ез-Зор, измежду тях имало и съвсем момчета, заяви AMN.

Цялата обстановка по фронта плюс задръжките в заплатите провокират все по-остро неодобрение сред другите групи терористи. Отбелязани са огромни сблъсквания сред джихадистите и увеличение на броя на дезертьорите и предаващите се в плен. Практически ежедневно в позициите на държавните войски идват десетки екстремисти предаващи се в плен.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР