От началото на тази година са убили повече от 420

...
От началото на тази година са убили повече от 420
Коментари Харесай

Джихадисти са убили в Нигер 420 цивилни от началото на годината

От началото на тази година са умъртвили повече от 420 цивилни в западен, а десетки хиляди хора са напуснали домовете си, оповестиха от Хюман Райтс Уоч (ХРУ) в сряда.

Оценката идва след 11-дневно пътешестване, в което членовете на организацията са пътували до Нигер, с цел да се срещнат със очевидци, обичайни вождове, локални управляващи, задгранични дипломати и нигерийски деятели за правата на индивида. " Изглежда, че въоръжените ислямистки групи водят война против цивилното население в западен Нигер ", сподели Корин Дуфка, шеф на ХРУ в Сахел.

„ Те са убивали, грабили и изгаряли, оставяйки след себе си гибел, опустошени животи и опустошения “, сподели тя в изказване.

Групите също са унищожили учебни заведения и църкви и са наложили ограничавания въз основа на тяхната сурова интерпретация на исляма, съобщи правозащитната група.
 Кърваво нахлуване против бойци в Нигер - най-ужасното в историята на страната Кърваво нахлуване против бойци в Нигер - най-ужасното в историята на страната
Десетки бяха убити, откакто радикални ислямисти нападнаха база на армията на Нигер, близо до границата с Мали. Това е най-смъртонос...

Девет офанзиви, документирани от ХРУ, са осъществени сред януари и юли в градове и села в западните региони Тилабери и Тахуа.

„ От 2019 година тази област е претърпяла трагичен скок в офанзивите против военни цели и от ден на ден цивилни от въоръжени ислямистки групи, съдружници на „ Ислямска страна ” и в по-малка степен на „ Ал Кайда ” “, се споделя в отчета на ХРУ.

Сред убитите има водачи на селата, имами, хора с увреждания и „ многочислени деца “, някои екзекутирани, откакто са били изтръгнати от ръцете на родителите си, прибавят в констатациите си от ХРУ.

„ Хората, които правят съществени нарушавания на военните закони, в това число изтезания по мъчение, могат да бъдат съдени за военни закононарушения “.

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР